Sykling bidrar også til bedre miljø, bedre helse og er i mange sammenhenger en effektiv transportmåte, skriver Innlandet fylkeskommune i en pressemelding.

– Det er viktig gjøre sykkelen klar til vintersykling. Du bør sjekke at sykkelen er i god stand og at bremsene er gode. Du bør også kjøpe gode piggdekk til sykkelen og sjekke at du har tilstrekkelig med reflekser og lys, sier Stig Floberghagen, seniorrådgiver innen mobilitet i Innlandet fylkeskommune.

Uansett valg av piggdekk, vil veggrepet være bedre med enn uten pigger, ifølge Floberghagen.

– Syklistenes landsforbund anbefaler minst 100 pigger per dekk om man sykler på godt brøyta vinterveger, minimum 200 pigger per dekk om en sykler på is og snø og rundt 300 pigger om en sykler i marka, skriver fylkeskommunen.

Forskrift om krav til sykkel stiller noen krav til lys og refleks. Som at du skal ha rød refleks bak og hvit eller gul refleks på begge sider av pedalene.

– Ved sykling i mørket skal sykkelen ha lykt foran med hvitt eller gult lys og lykt bak som gir rødt lys, forklarer Floberghagen.

Om vinteren er det viktig å vaske sykkelen godt etter sykling på veger som er saltet.

– Det er også viktig å smøre drivverk ved bruk av kuldebestandig olje. Dette kan for eksempel være teflonspray på flaske, sier Floberghagen.