Gå til sidens hovedinnhold

Opplendinger skal bli akkurat like dumme som hedmarkinger

Artikkelen er over 1 år gammel

leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Velkommen til mørke, uopplyste og inkompetente Innlandet. Rett før sommerferien annonserte fylkeskommunen avgjørelsen om å kutte støtten til språkundervisning for tredjeklasse ved videregående skoler i Innlandet. Det betyr at man ikke lenger kan studere fransk, spansk eller tysk fordypning i tredje klasse på videregående.

Seksjonssjefen i Kompetanse og tannhelse ved Innlandet fylkeskommune Ane Tonette Longseth uttalte seg i den forbindelse at fylket nå ville prioritere ”et best mulig tilbud flest mulig elever med de midlene de har til rådighet." Lognseth oppsummerer dermed den nye fylkeskommunens kunnskapsstrategi: La oss gjøre alle like dumme!

Det er også i tråd med denne dumskapsstrategien til fylket at man i Innlandet har slått sammen kompetanse og tannhelse. De er sannelig nærliggende felt.

Les også

Kutter viktig fag for videregående elever: – Kan ødelegge for fremtiden vår

Jeg underviste i dette faget – fransk3 – som lektor i Oppland fylkeskommune fram til 2019. Det må være Hedmarks skyld at faget ikke lenger kan velges i 2020. Det er jo i tråd med fylkessammenslåingen og den mangeårige sosialistiske utdanningspolitikken – opplendinger skal bli akkurat like dumme som hedmarkinger.

Det kan virke som at den nye fylkeskommunen i større grad prioriterer byråkrater og byråkrati. Det er ikke lenge siden Oppland brukte over tre millioner kroner på å sende 17 byråkrater og syv politikere (og ingen forfattere) til en bokmesse i Frankfurt. Det brukes også ufattelige ressurser på å dytte umotiverte slasker gjennom videregående opplæring. Målet er jo at alle skal bestå – helt uavhengig av egen innsats, motivasjon og evner. Men å tilby ungdommer som har andre drømmer enn bare å bestå, en fordypning i fransk, tysk eller spansk, det er det visst ikke penger til. Vi vil jo ikke at noen skal bli noe flinkere enn noen andre, vil vi?

Velkommen til Innlandet: Her utvikler eller utfordrer vi oss ikke. Her reproduserer vi middelmådighet i alle ledd.

Sanna Sarromaa, Lillehammer, lektor