– Vi har ikke så mye å melde, annet enn at dette ble et normalt styremøte, sier Martin Været som er leder i Sør-Fron Arbeiderparti.

Medlemsmøtet i lokalpartiet forkastet forrige onsdag nominasjonskomiteens kandidat til varaordførervervet. Benkeforslaget ga elleve mot ti stemmer i favør av Jone Elisabeth Strand, mot valgkomiteens forslag som var Liv Bjerke.

– Valget av kandidatene står fast, også etter styremøtet, forteller Martin Været.

Like så fast står Trond Sønsteli på at han trekker seg som leder av nominasjonskomiteen i partiet. Styret i Sør-Fron Arbeiderparti respekterer at Sønsteli trekker seg som leder av nominasjonskomiteen.

– Per Gunnar Hagelien blir nytt medlem av nominasjonskomiteen. Komiteen har fem medlemmer og velger sin leder selv, så hvem det blir, vet vi ikke enda.

– Kan du si noe om hvilke drøftinger som ble gjort på tirsdagens styremøte?

– Nei. Diskusjonene i styret holder vi internt, sier Været.

Liv Bjerke som knepent mistet plassen som varaordførerkandidat, sier til GD hun fortsatt er innstilt på å gjøre en innsats for Sør-Fron og Arbeiderpartiet.

– Absolutt. Jeg har mange tanker om hva vi kan gjøre. Tidligere har jeg nevnt økt innsats for barn og unge, næringsliv og reiseliv. En annen ting jeg brenner for er landbruket, og der tenker jeg vi kan få til mye gjennom samarbeid i hele Gudbrandsdalen, sier Bjerke.