Oransje skolesekk også i innlandet?

Av
DEL

leserinnlegg

I neste uke begynner vel 2100 små fem-seksåringer på skolen i Hedmark. Også i år får førsteklassingene oransje skolesekk fra Hedmark fylkeskommune og Hedmark Trafikksikkerhetsutvalg (HTU). Den oransje sekken får de for at de skal synes i trafikken. Den viser at det er vårt ansvar som voksne å sørge for at skoleveien er trygg. HTU mener det er viktig at skolesekken videreføres når Hedmark og Oppland slås sammen til Innlandet fylke fra neste år.

Den oransje skolesekken har vært delt ut i Hedmark siden det ble innført skolestart for 6 - åringene. HTU mener at den er et virkningsfullt trafikksikkerhetstiltak, både alene og som del av den årlige skolestartkampanjen. For barna og foreldrene har den har blitt en viktig del av det å begynne på skolen, et synlig tegn på overgangen fra barnehage til skole. Av skolen oppfattes den også som et sosialt tiltak som gjør at alle stiller likt første skoledag, uten konkurranse om å ha den fineste og dyreste sekken.

De siste ukene har HTU gitt bort sekker som har blitt til overs i løpet av de siste årene. Responsen har vært stor. Både fra dem som trenger sekker til hjelpearbeid i ulike deler av verden, men også fra den lille jenta som vil ha lik skolesekk neste år som broren fikk da han begynte for to år siden. Og den lille karen som får sekk når han begynner i år, men som nektet å gå fra trafikkstasjonen før han fikk med seg en. Men ikke minst fra foreldre og besteforeldre, som ønsker at barn og barnebarn skal synes godt i trafikken også i Innlandet!
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags