Overforbruk av mobiltelefon

Vi bruker mobiltelefonen mye. For mye, mener Bjørn Seielstad.

Vi bruker mobiltelefonen mye. For mye, mener Bjørn Seielstad. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg 
Folks reaksjoner på bruk av plast til helt unødvendig innpakking av varer som vi kjøper, har nå blitt et viktig tema i klimakampen.

Et annet overforbruk er bruk og direkte misbruk av mobiltelefonen. Mange har gjort seg til slaver av denne. Yngre foreldre ringer til stadighet til barna for å høre hvordan de har det og hvor de til enhver tid befinner seg, og barna lærer at slik skal det være. De snakker om alt i mobilen, de sender bilder om alt og ingenting, og om alle situasjoner de er i.

En gang så jeg en ung jente som var så opptatt med mobilen at hun gikk rett på en lyktestolpe. Vi hører til stadighet om bilførere som mister kontrollen og som gjør at de kolliderer eller kjører av veien mens de skriver tekstmeldinger. Noen ganger fører dette til ulykker der mange kjøretøyer er involvert. Resultat av dette er store tragedier, ofte for flere familier.

På motorveiene i Tyskland har det i flere år blitt satt opp store skilt med advarsler. Ofte med et foto av en ung kvinne, og med denne teksten: "TIP-TIP-TOT": – dette som en ekstra advarsel til de som skriver tekstmeldinger. For dem som ikke vet hva "TOT" betyr så er dette lett å få rede på, men det anbefales at disse tekst-skriverne tar rede på dette før de fortsette praksisen med bilkjøring og teksting på samme tid.

Heldigvis så har politiet trappet opp kontrollene i det siste, men det skal nok sterkere "lut" til, både med flere kontroller og strengere straffer.

Så får vi håpe at våre rikspolitikere og andre kloke hoder, finner plass til dette, i konkurranse med penger til skolemat og en ekstra time i barnehagen i uka.


Bjørn Seielstad sr., Gausdal


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags