Bente Haughom (56) og Jon Alvar Øyasæter (61) fra Oslo kjøpte Brekkeseter på Høvringen i januar i år. Nå søker de etter driftsansvarlig.

Blitt selvær

– Det blir litt mye med to fulle jobber ved siden av. Derfor ønsker vi å ansette noen som har interesse av stedet og ønsker å bo på fjellet, og som ønsker å skape økt aktivitet og omsetning. Gjerne et par, gjerne noen eventyrlystne. I tillegg er det ønskelig med relevant erfaring fra drift av servering-overnattingssted, sier Øyasæter.

Selv har han blitt selvær på heltid, og bosatt seg på Brekkeseter. Likevel jobber han fortsatt for firmaet Quorom Software i Oslo. Haughom har egen øyelegepraksis i hovedstaden, Sentrum Øyeleger AS og skal fortsette med det.

– Vi vil gjerne være et mer overskuddsvertskap, for å si det sånn, og derfor trenger vi noen som kunne tenke seg å drive sammen med oss. Vi har hatt en god sesong – og fått god hjelp også, men det hadde vært fint med en eller to som var lysten på å utvikle stedet og ha en økt tilstedeværelse her oppe på Brekkeseter. Nå er utenlandske gjester tilbake også.

Lett å finne, tror du?

– Jeg vet ikke, men jeg håper det. Det skal bli spennende å se, sier Øyasæter.

Ga 15 millioner

Paret kjøpte Brekkeseter for 15 millioner kroner av tidligere eier, Bjørn Setsaas, som nå har flyttet til Trondheim og blitt pensjonist på heltid.

Øyasæter har tilbrakt hver påske på Høvringen de siste 25 årene.

– I planleggingen av 60 års dagen min fikk vi vite at det skulle selges. Da dukket ideen opp; er dette en mulighet til å gjøre noe annet? Et vegskille, rett og slett. Tanken ble mer og mer fristende – og så kjøpte vi. Jeg har egentlig aldri hatt en drøm om å drive et slik sted, men jeg har alltid hatt «et sug» mot Høvringen. Når det først skulle skje, så måtte det være her, uttalte han til GD i januar i år.

Setra består av over 20 bygninger totalt, både hotell og utleiehytter.

Nå er dette stedet solgt for 15 millioner: – Tanken på å drive her ble bare mer og mer fristende