Gå til sidens hovedinnhold

Øyer i toppen i trolling-NM

Artikkelen er over 6 år gammel

– Det var artig å komme så langt opp på resultatlista, sier Jan Tore Høgberg fra Øyer. Han har deltatt i NM i trolling på Mjøsa i flere år, men hevdet seg i toppen for første gang i år.

Gjøvik: – Det var artig å komme så langt opp på resultatlista, sier Jan Tore Høgberg fra Øyer.

Han har deltatt i NM i trolling på Mjøsa i flere år, men hevdet seg i toppen for første gang i år.

NM i trolling, ørretfiske med stang fra båt, pågikk fra klokken 17.30 lørdag til klokken 09.30 søndag. Ivrig mjøsfisker, Jan Tore Høgberg, fra Øyer var på plass som vanlig, med sitt Team Øyer. Han kom på en 6. plass. Stig Ove Gjelseth og Team Trettentroll fra Tretten, tok tre fine ørret og kom på en tredjeplass.

– Jeg har vel vært med på NM i en fem-seks år, men jeg har aldri kommet så høyt som i år, sier Høgberg fornøyd.

Han fikk en ørret på 63 cm og én på 71 centimeter. Sammenlagt lengde på fiskene sikret ham sjetteplassen.

Protest mot nye regler

Nytt i konkurransen i år er at fiskene ikke skal leveres inn, men tas bilde av, før de oppfordres til å slippes fri. Deltakerne tar bilde på en spesiell linjal som hver deltaker får utdelt, en spesiell startbrikke skal også være med på fisken på bildet. Linjalen, eller målebrettet er konstruert av Norsk Trollingforbund.

Ikke alle syns noe om at ikke fisken skal leveres fysisk inn til kontroll. Mange deltok ikke i protest fordi de er uenige i regelendringen. I år var det 135 deltakere, noe som er 50 færre enn i fjor.

NM-ansvarlig Per-Olav Skjellerud sier til GD at årsaken til at reglene er som de er, er for å bevare bestanden av ørret i Mjøsa. Skjellerud sier at de er fornøyd med gjennomføringen av konkurransen, og at de ikke har tenkt å gå tilbake på de nye reglene.

Fiskekonkurranse uten fisk

Ifølge Skjellerud var den største fisken som ble tatt under årets NM, 8 kilo og 88 centimeter. Totalt 63 ørret ble registrert, og vinnere ble Team Horken med Trond Lindvik fra Frogner. Førstepremie var et ekkolodd til 35.000 kroner. I premiepotten var det verdier for totalt 300.000 kroner.

Høgberg fra Øyer fikk en VHS-båtradio i premie, den var han fornøyd med.

For ham som er over middels ivrig mjøsfisker, er ikke premiene så viktige. Han hadde med seg to til i teamet, og de fisket med fiskestenger som hang bak båten, maks fire stenger er tillat per båt.

Høgberg har ingenting imot de nye reglene med innlevering av bilde av fisken, i stedet for selve fisken.

– Det er en fin løsning, for da slipper man ut igjen fisken. Det er fint at villfiskstammen ikke blir truet. Jeg fisker jo ikke ørret på Mjøsa for at vi skal få mat. Det kan jeg kjøpe på butikken, sier Høgberg som har personlig rekord på en ørret på sju kilo i Mjøsa.

Resultatliste:

1 Team Horken Trond Lindvik, Frogner

2 Team Gunders Espen Gundersen, Larvik

3 Team Trettentroll Stig Gjelseth, Tretten

4 Team Toten Morten Martinsen, Lena

5 Team Minken Johnny Braata, Hønefoss

6 Team Øyer Jan Tore Høgberg, Øyer

7 Team Harryfiske Harry Karlengen, Krokleiva

8 Team Mope Morten Pettersen, Jaren