Gå til sidens hovedinnhold

Øyer kommune går tilbake til grønt nivå i skole og barnehage

Det er besluttet at det skal planlegges for grønt tiltaksnivå i barnehagene og grunnskolene i Øyer fra og med mandag 31.mai.

Smittesituasjonen i kommunen er oversiktlig og det er derfor ingen smittevernfaglig grunn til at barnehage, SFO og grunnskole skal være på gult nivå. Dette er i tråd med strategien om at barn og unge skal ha lavest mulig tiltaksbyrde, skriver Øyer kommune i en oppdatering på sin nettside.

- Barnehagene og skolene har gjort en stor innsats med å innrette seg etter smittevernreglene, og det kan selvfølgelig være rutiner som de ønsker å fortsette med. Det som er viktig for oss er at det nå er mulig å normalisere hverdagen mer i skolene og barnehagene, og at barn og unge nå ikke blir pålagt unødvendig strenge restriksjoner, skriver kommunen.

Grønt nivå betyr blant annet at det kan være vanlig organisering av klasser og grupper. Kohortene utgår, og barn og elever kan være sammen på tvers av avdelinger, klasser og trinn. Men det vil fortsatt være smitteverntiltak. Ingen syke skal møte i barnehagen eller på skolen, det skal være god hygiene og normalt renhold, og man skal fortsatt unngå fysisk kontakt som håndhilsing og klemming. Ansatte er fortsatt anbefalt å holde avstand til andre ansatte.

Det er satt i verk strenge tiltak i kommunene sør for Øyer og smittesituasjonen i Ringsaker, Hamar og omegn følges nøye. Dersom det blir økt smittepress vil tiltaksnivået igjen kunne endres.