Gå til sidens hovedinnhold

Øyer må ta seg tid

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det gir håp at en person med så stor «tyngde» som Arthur Buchardt spiller inn gode ideer om sentrumsutviklingen i Øyer. Vi har nylig hatt meningsutvekslinger om videreføringen av E6, hvor noen av oss mener en firefelts motorveg gjennom sentrumsområdene vil være en «ulykke».

Jeg trekker inn dette fordi det meget gode og viktige innspillet fra Buchardt om et bilfritt sentrumsområde mellom Lilleputthammer og Ungdomsskolen antakelig bør innbefatte løsningen for E6. Dersom vi kunne få den vekk fra nærområdet (tunnel under Klopphaugkampen) ville det åpne for gode løsninger der lokaltrafikken kan styres utenom boligområder og f.eks. et nytt og trivelig bilfritt sentrum ala Buchardts idé.

Håper den nye rådmannen og politikerne i Øyer tenner på ideen og tar seg tid til å få planlagt et Øyer sentrum for framtida, der gode og oppholds og «rusleområder» med småbutikker, hyggelige spisesteder og grønne lunger skal være siktemålet. Helt enig i at gågata på Lillehammer, Maihaugen o.l. er gode inspirasjonskilder.

Odd Bræin, Øyer