Slik blir det nye næringsbygget i Øyer

VIL PREGE ØYER: Slik kan det nye forretningsbygget i Øyer sentrum, rett ved Hafjell hotell, bli seende ut. Planområdet er nesten 8.000 kvadratmeter, og det er lagt opp til forretningsareal på 2.600 kvadratmeter. Illustrasjon: ANDERSSEN + FREMMING AS

VIL PREGE ØYER: Slik kan det nye forretningsbygget i Øyer sentrum, rett ved Hafjell hotell, bli seende ut. Planområdet er nesten 8.000 kvadratmeter, og det er lagt opp til forretningsareal på 2.600 kvadratmeter. Illustrasjon: ANDERSSEN + FREMMING AS

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Alt ligger til rette for at det blir et nytt næringsbygg i Øyer sentrum.

DEL

Et bygg med forretningsareal på 2.600 kvadratmeter med forretninger og kontor rett ved Hafjell hotell kan bli en realitet. Dersom alt går etter planen kan spaden settes i jorda høsten 2016.

– Vi har flere interessenter enn vi har plass. Vi er og med i konkurransen om legesenteret. I løpet av juni/juli håper jeg vi har det meste på plass. Dette er den beste tomten i Øyer og det er svært attraktivt å komme inn i handelslokalene. Hvilke leietakere som kommer inn kan jeg si senere, sier Per Tore Teksum.

8.000 kvadratmeter stort

Det er Skarpsno AS, ved Per Tore Teksum, som på vegne av Pandox AS, der hovedeierne er Christian Ringnes og Sundt-familien, er forslagsstiller. Nevnte Teksum har dermed planer for kjøpesentre/forretningsbygg i Øyer, på Vinstra og Otta.

Planområdet er på nesten 8.000 kvadratmeter. Det er plass til 239 parkeringsplasser, bygget kan bli inntil tre etasjer og det blir både forretninger og kontor i bygget, som vil prege Øyer sentrum.

Planområdet i Øyer sentrum ligger på dagens parkeringsplass mellom bebyggelsene til Hafjell hotell ved Hundervegen, fylkesveg 312. Mot vest ligger E6.

– Dette trenger vi

– Spenstige planer. Vi trenger flere arbeidsplasser, mer vekst og utvikling, sier ordfører i Øyer, Brit Kramprud Lundgård.

Reguleringsplanen for området var oppe i planutvalget 8. mars og ble sendt ut på høring.

– Jeg antar at saken kommer opp igjen i planutvalget i juni. Jeg synes at de planene som foreligger er fornuftige, sier Lundgård.

Statens vegvesen, Fylkesmannen i Oppland og Oppland fylkeskommune har alle kommet med høringsinnspill.

– Positivt for sentrum

Både fylkeskommunen og Fylkesmannen mener det er positivt med planer som styrker sentrumsutviklingen i samsvar med områdeplanen for Øyer sentrum. Begge peker likevel på at kommunen bør fastsette begrensning på varehandel i samsvar med fylkesdelplan for varehandel. I dag sier denne planen at øvre tak for varehandel er 3.000 kvadratmeter, men denne er under revidering. I ny plan er det foreslått en begrensning på 6.000 kvadratmeter.

Statens vegvesen mener parkeringen inn mot byggegrensen for E6 blir for kort og peker på alternative løsninger under eller over bygget. Her er Øyer kommune i dialog med Statens vegvesen.

Artikkeltags