Gå til sidens hovedinnhold

Pasienter fra norddalen til Tynset

Artikkelen er over 1 år gammel

leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Bygdalista i Skjåk er urolig for at et stort sykehus-press på Lillehammer gjør at pasienter fra Norddalen sendes til Tynset. Hva betyr dette for oss i Skjåk?

- Transport på 2 timer og 19 min fra Otta over Dovrefjell til Tynset, mot før 1 time og 29 min til Lillehammer.
- Ved komplikasjoner må pasienten flyttes videre fra Tynset på grunn av mindre kompetanse på Tynset.
- Besøkende får svært mye lengre reisetid, og til et sted skjåkværer sjelden besøker i andre ærend.

GD skriver 18.nov: Dersom Sykehuset Innlandet skal få gå videre med planene om Mjøssykehus, er kravet i styrevedtaket at det skal «etableres økonomisk bærekraft for byggeplanene».
Økonomidirektør Hanne Gaaserud i Helse Sør-Øst sier det slik: – Den økonomiske situasjonen ved Sykehuset Innlandet må være slik at det viser overskudd i forkant av investeringen, fortsatt god drift, og en økonomisk langtidsplan som viser at helseforetaket vil kunne håndtere framtidige renter og avdrag, sier hun. - Det vil kreve svært store omstillinger til dagbehandling og poliklinikk og at kommunen tar en større del av pasientene.

Styret sier også: Det skal fortsatt være akuttsykehus på Tynset.
Dette ble satt ut i livet ved at en avdeling ble stengt på sykehuset. I dag står sengene klare på Lillehammer, men er dekket til og ute av drift. Avisene kunne så fortelle om ny transportvei for folk fra norddalen. De skulle til Tynset. Trolig fordi en sykehusseng er billigere i drift på Tynset enn på Lillehammer.

Dette betyr for Skjåk:

- Vårt sykehus er Tynset.
- Kommunen får en større del av kostnadene.

Bygdalista i Skjåk har ingen representanter i Regionrådet, så vi må nøye oss med å be våre folkevalgte kjempe for en bedre behandling av pasienter og økonomi i Regionrådet.

Morten Kielland, Skjåk, kommunestyrer. (Bygdalista)