GÅLÅ: Administrende direktør i Peer Gynt, sier til GD at de har fått informasjon om at Oftebro har annegrads forbrenning i ansiktet. De har nå tett kontakt med Oftebros agent og om hva som skjer mot sommerens Peer Gynt-forestillinger på Gålå.

Oftebro ble sendt til sykehus med alvorlige brannskader etter et uhell med en såkalt molotovcocktail under en filminnspilling i Sverige. Ulykken skjedde forrige lørdag. "Peer Gynt" brannskadd under TV-innspilling

- Må finne løsninger

- Målet er at Jakob skal spille på Gålå i sommer. Men han skal unngå å bli utsatt for sol. Vi er i dialog med aganeten hans og har foreslått løsninger for dagprøver, og har sendt forslag til hvordan vi skal løse dette, sier Lien til GD.

- Vi må finne løsninger hvis han ikke kan være ute i solen. Det kan også bli aktuelt å utsette forestillinger til litt senere på kvelden, sier hun.

Takker for støtten

I et innlegg på Instagram takker Oftebro for støtten han har fått etter ulykken:

- "Tusen tusen tusen takk for all støtte og kjærlighet jeg har fått fra familie, leger, fans, kollegaer, og venner. Det er uvurderlig. Jeg leges bra og forhåpentligvis blir jeg helt god igjen. Jeg har tross alt vært heldig, det kunne gått mye værre. Håper bransjen og alle kan lære av dette. Vi er sårbare og må ta vare på hverandre. Alle sammen. Kos dere i sola og pas på hinanden (for meg) ❤Jakob"

I følge VG er innspillingen av storserien Hamilton, basert på Jan Guillous suksess-serie, utsatt etter at Oftebro ble brannskadet.

Åtte forestillinger

Sommerens premiere på Gålå er 3. august. Det skal spilles åtte forestillinger med siste forestilling 12. august. 93 prosent av de vel 18 000 billettene er solgt.

Oftebro overtok rollen som Peer Gynt i fjor, sammen med sin far Nils Ole Oftebro, under Sigrid Strøm Reibo sin regi. Far og sønn skal ha hovedrollen i forestillingen i sommer, som blir andre og siste sesong med de i hovedrollen. Far og sønn Oftebro gir seg etter to år

LES OGSÅ: Stolt og rørt etter Peer-premieren

LES OGSÅ: – Fantastisk at vi får dele Peer-rollen