Gå til sidens hovedinnhold

Peer Gynt vant nasjonal pris: – Takk for at lille Peer Gynt får leke med de store

Artikkelen er over 2 år gammel

Peer Gynt AS vant tirsdag kveld NPU-prisen «Øker mest» under prisutdelingen på Hamar kulturhus tirsdag kveld.

– Tusen, tusen takk, det her er veldig mange års hardt arbeid og det er ikke bare å snu en negativ trend. Alle i Peer Gynt vet at det er mye jobb, sa administrerende direktør Marit Lien da prisen for «Øker mest» ble tildelt Peer Gynt AS under NPU-utdelingen på Hamar tirsdag kveld.

I takketalen passet Lien på å takke absolutt alle involverte i stemnet. Støttespillere, frivillige, kunstnerne, publikum og de ansatte.

– Og tusen takk til juryen for at lille Peer Gynt får leke med de store, avsluttet Lien.

Peer Gynt ble tildelt prisen for å ha en jevn publikumstilstrømning de siste årene. I begrunnelsen la juryen til grunn at Peer Gynt når andre enn det etablerte scenekunstpublikum og arbeider innovativt med å skape nye opplevelser og formidlingsformater.

– I kategorien vinner de for sitt imponerende arbeid med å snu en engativ besøkstrend. De har lykke i så stor grad at de må utvide kapasiteten og utvikle nye tilbud for å dekke etterspørselen. De senker tersklene for å oppsøke høykvalitets scenekunst gjennom å tilby den utendørs i et unikt og spektakulært landskap, sa prisutdeler Anette Trettebergstuen.

NPU prisen ble delt ut første gang i 2014. Målet med prisen er å få oversikt over best praksis i feltet for å forstå hva som virker i arbeidet med publikumsutvikling over tid, fremheve de som får til å utvikle publikumsgrunnlaget, og for å dele deres kunnskap og erfaringer med resten av feltet, står det på Norsk Publikumsutvikling sine hjemmesider. 12 kandidater blir nominert av NPUs administrasjon.

Peer Gynt var nominert i alle fire kategoriene. I kategorien for «Øker mest» var de nominert sammen med Bergen Nasjonale Opera, Bergen Filharmoniske Orkester, Den norske opera og ballett, Operaen i Østfold, Noso nordnorsk opera og symfoniorkester, Munchmuseet og Riksteateret.