Fortsatt ingen spor etter den savnede

Artikkelen er over 3 år gammel

Ber fortsatt hyttefolk og fastboende sjekke egen eiendom.

DEL

(Avisa Valdres) Mathias Engebakken i Politiet i Valdres opplyser onsdag morgen at etterforskningen fortsatt pågår for fullt i arbeidet med å finne ut hva som ligger bak at den 42 år gamle Kjetil Reinli er forsvunnet.

Engebakken ønsker fortsatt ikke å kommentere hva det er rundt forsvinningen som gjør at politiet setter inn så store ressurser. Hittil har de lett med både hund, helikopter og frivillige mannskaper uten å kunne avdekke hva som er skjedd eller hvor mannen er blitt av.

- Vi holder alle muligheter åpne og etterforsker bredt, sier Engebakken. I praksis vil det si at politiet verken utelukker en personlig tragedie, at han er reist frivillig, eller at han har vært utsatt for en kriminell handling.

- Av hensyn til etterforskningen vil jeg ikke si noe konkret om tilstanden inne i hytta der han bodde eller hva vi tenker rundt at døren var brutt opp. Vi vil som sagt ikke konkludere i noen som helst retning. Nå gjør vi som i de fleste andre forsvinningssaker, vi konsentrer oss først om det nærmeste fysiske området, og avhører alle som har hatt tilknytning til den som er forsvunnet. Så vil vi utvide søket etter hvert, sier Engebakken.

Han oppfordrer alle som har hytte eller andre bygninger på Beitostølen om å sjekke egen eiendom, og at eventuelle mulige spor eller funn som kan være interesse blir meldt inn til politiet.

- Vi har ikke kapasitet til å kontakte alle hytteeiere direkte, men håper at de får med seg budskapet via media, sier Engebakken.

Uten Kripos

Så langt i etterforskningen har ledelsen i politiet lokalt funnet det riktig å gjøre jobben uten å be om bistand fra Kripos.

- Vi klarer oss godt så langt, vi er ikke alene i Valdres, vi har hele politidistriktet med oss, og får nødvendige ressurser derfra, avslutter Mathias Engebakken.

Artikkeltags