Gå til sidens hovedinnhold

Skadeskjøt ulv i Lillehammer-fjellet: Elgjeger siktet for ulovlig jakt

Artikkelen er over 3 år gammel

En elgjeger er siktet for ulovlig jakt etter at en ulv ble skadeskutt i Lillehammer-fjellet lørdag formiddag. Det har i hele dag pågått ettersøk og blitt funnet blod flere steder.

Politiet fikk melding om skadeskytingen litt før klokken 10. En elgjeger på post hadde løsnet skudd mot en ulv like ved Snultra, innerst i Lillehammer-fjellet, på grensen mot Ringsaker og Øyer.

Lisensjakta starter mandag

Lisensjakta på ulv starter først mandag, 1. oktober. Til politiet har jegeren forklart at han trodde lisensjakten allerede var i gang.

En politipatrulje ble sendt til stedet. Også teknikere har i løpet av dagen undersøkt omstendighetene rundt skadeskytingen.

Det er funnet blodspor i området som vitner om at ulven er skadet. Trolig har den gått videre mot Ringsaker, ifølge politiet.

Siktet for ulovlig jakt

Lørdag har jegere fra jaktlaget og Statens naturoppsyn jaktet på den, uten resultat. Jakten vil bli tatt opp igjen søndag morgen, under ledelse av Fylkemannens medarbeidere.

Politiadvokat Julie Dalsveen sier jegeren er siktet for ulovlig jakt etter naturmangfoldsloven.

– Vi har beslaglagt våpenet og startet etterforskning. Vi gjør nå de undersøkelsene vi mener er nødvendig, og vil komme tilbake til detaljene i saken når vi har full oversikt over hendelsesforløpet, sier Dalsveen.

– Ingen grunn til redsel

Med høstferiestart er det mange hytteeiere i fjellet. Også i nærheten av stedet hvor ulven ble skadeskutt er det hytter.

Dalsveen sier de ikke ser noen grunn til å advare mot det skadeskutte dyret.

– I samråd med Fylkesmannens medarbeidere anser vi ikke denne situasjonen som farlig for noen, men vi ønsker at folk tar kontakt med politiet dersom de ser ulven eller spor etter den. Situasjonen ville ut fra Fylkesmannens vurdering vært annerledes om dette var en skadeskutt bjørn, sier Julie Dalsveen.

Fant blod seks steder

Ole Knut Steinset i SNO Oppland sier søket etter ulven fortsetter når det lysner søndag morgen. Han regner med at den fortsatt kan befinne seg i området.

 

– Vi har fulgt sporene og sett at den har lagt seg ned flere steder. Seks steder har vi sett blodspor, men vi har ikke sett noe til ulven. I løpet av dagen har den både vært innom Lillehammer, Øyer og Ringsaker, sier Steinset.

Lørdag kveld var han i gang med å organisere søndagens jakt.

– Vi har benyttet hund i søket etter blodspor i dag, og kommer til å fortsette i morgen. I tillegg blir det organisert jaktlag, sier Steinset.

Han opplyser at det er Fylkesmannen som avgjør hvor lenge skadefellingsjakta vil pågå.