Politiet har få nye opplysninger, men avhører vitner i saken mot 66-åringen som er siktet for å ha holdt en annen mann fanget i en lengre periode i Vestoppland.

66-åringen ble tirsdag varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll i Gjøvik tingrett. Han er siktet for å ha holdt en mann i 40-årene fanget i en lengre periode. Han ble i helgen, før fengslingsmøtet, pålagt å ikke ta kontakt med offeret, men forsøkte likevel.

Politiet begjærte mannen fengslet i fire uker, men Gjøvik tingrett anså at mistankegrunnlaget mot mannen er svakt og halverte derfor kravet. Torsdag opplyser politiet at de jobber med å etterforske saken.

– Det jobbes med taktisk og teknisk etterforskning, og det vil blant annet bli utført flere vitneavhør. Mannen er siktet for overtredelse av straffeloven paragraf 251 om tvang og trusler. Siktelsen er uendret, og det er for tidlig å si noe om det finnes ytterligere fornærmede i saken, skriver politiet Innlandet politidistrikt i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Advokatfullmektig Magnhild Claudius, som representerer den siktede mannen, sa onsdag at klienten nekter straffskyld etter siktelsen og at han ikke kjenner seg igjen i beskrivelsen som er gitt av saken.