(Oppland Arbeiderblad)

Det var klokka 21.37 at politiet mottok flere telefoner om at to foreldre hadde barket sammen i håndgemeng under en fotballkamp.

Det opplyser politiet på Twitter.

– Feil scoringsjubel fra den ene faren skal ha medført sterke reaksjoner og provosert den andre, opplyser politiet.

Politiet rykket ut og situasjonen er under kontroll.

Avhører fedrene og vitner

Politiet har anholdt den ene parten, som er mistenkt for vold. Begge parter avhøres. Det samme vil vitner bli.

– Vi gjennomfører avhør på stedet og prøver å få oversikt over hva som har foregått. Det som er på det rene er at fotballkamp for 16-åringer, en gutt skal ha scoret et mål, far skal ha jublet på feil måte som provoserer faren til en gutt på motstanderlaget, sier operasjonsleder Bård Einar Hoft ved Innlandet politidistrikt.

Ifølge Indre Østland fotballkrets sitt kampoppsett, er det Gran G16 og Fagernes som har spilt kamp i kveld. Kampen står oppført med resultatet 1–1.

Daglig leder Janicke Gonstad i Indre Østland Fotballkrets blir sjokkert når hun får høre hva som har skjedd på G16-kampen.

– Det er utrolig trist for fotballen, og utrolig trist for fotballspillerne å være vitne til foreldre som rett og slett går til fysisk angrep på hverandre. Fotball handler om at man skal være grei mot hverandre, selv om en kommer opp i årsklassene hvor resultatene begynner å telle mer og mer, sier Gonstad.

Andre gang denne sesongen

Hun går ut fra at politiet gjør det de må gjøre og at klubbene setter seg ned både hver for seg og sammen for å finne en løsning på hvordan denne saken skal løses.

– Vi er selvfølgelig disponibel hvis de trenger hjelp, sier hun og legger til at fair play er viktig både på banen og på sidelinja.

– Foreldre har et ansvar når de står på sidelinja. De skal forholde seg til foreldrevett regler. Foreldre er barnas og ungdommenes rollemodeller. Det innebærer at vi skal klare å oppføre oss ordentlig. Fotball skal være gøy uansett, sier Gonstad.

Det er andre gang denne fotballsesongen at foreldre barker sammen på fotballkamp. Forrige gang var på en barnekamp i Gjøvik.