Skjøt ned elg på jorde – pågrepet av politiet

En mann i 50-årene fra Vestlandet er pågrepet av politiet etter at en elg ble skutt på et jorde ved Dombås lørdag ettermiddag.

DEL

Politiet fikk melding fra flere vitner som så hendelsen, og mannen ble senere pågrepet.

– Flere personer iakttok elgen ute på jordet, da den plutselig gikk ned for telling. Vi fikk melding fra personer som hadde sett en mann med våpen og vitner som ga oss beskrivelse av bilen han forsvant i, forteller Sidsel Svarstad ved politiets operasjonssentral.

Var på helgetur

Mannen satt lørdag ettermiddag i avhør på lensmannskontoret på Dombås. Han er ifølge politiet siktet for å ha felt dyret utenfor jakttid.

– Har han tilknytning til stedet?

– Nei, ikke det vi vet så langt. Han er hjemmehørende på Vestlandet. Vi har fått opplyst at han var på helgetur til Dombås.

Svarstad opplyser at mannen har tillatelse til å eie våpen, og at han ikke er kjent for politiet fra tidligere forhold.

Avhørt vitner

– Hva skjer videre?

– Vi har avhørt vitner og avventer nå avhøret av mannen for å få klarhet i hva som ligger bak hendelsen, før vakthavende jurist tar en beslutning på om han blir sendt videre til arresten i Hamar, sier Sidsel Svarstad.

Hendelsen skjedde et par kilometer nordvest for sentrum, i nærheten av en lokalveg. Ifølge representanter for viltnemnda som undersøkte elgen, har den trolig blitt truffet av to skudd. GD får opplyst at det var ei mindre elgku som antakelig har kalv, ettersom det var melk i juret.

Innrømmer ikke å ha skutt elgen

GD har vært i kontakt med Politet i Innlandet søndag morgen for å høre hva som skjedde med mannen. Kjartan Waage ved operasjonssentralen forteller følgende:

– Han ble tatt hånd om, er avhørt og dimittert, men han innrømmer ikke å ha skutt elgen. Vi har heller ikke funnet våpenet. Vi mener det er han som har skutt den, og det blir derfor opprettet sak. Vi fortsetter i morgen med etterforskninger.

Artikkeltags