(Ringsaker Blad)

Det opplyser politiadvokat Anders Møllersen til Ringsaker Blad torsdag formiddag.

– Bombegruppa tok ut en gjenstand fra boligen, som de mente var mistenkelig. Det ble foretatt røntgen av denne på stedet og gjenstanden ble sjekket. Det er ingenting som tyder på at den er farlig, forklarer Møllersen.

– Ikke har i boligen sin til vanlig

Politiet opplyste også på Twitter onsdag kveld at «ulike andre stoff» som ble funnet inne i boenheten blir undersøkt nærmere. Møllersen vil ikke gå inn i detaljene, men sier følgende om disse funnene:

– Det ble funnet potensielt eksplosive stoffer som vi ikke har funnet ut nøyaktig hva er. Det er stoffer som man kanskje ikke har i boligen sin til vanlig. Vi har så langt ikke gjort nærmere analyser av disse, sier politiadvokaten.

Det er blant det politiet nå vil gjøre i den pågående etterforskningen.

– Det er naturlig at vi vil analysere disse nærmere. Kjemikere fra Kripos var på stedet i går og vil gjøre analyser. Våre krimteknikere vil også fortsette arbeidet på stedet utover dagen, fortsetter Møllersen.

– En av hypotesene vi jobber med

Opptakten til at politiet ransaket boenheten i flermannsboligen og der kom over det de mente kunne være eksplosiver eller eksplosive stoffer, var en stans av en bil ved Sanderud i Stange.

I bilen satt en mann i 30-årene og en kvinne i 20-årene. UP-patruljen fant narkotika i bilen og på bakgrunn av dette beslaget besluttet politiet å ransake adressen nord i Nydal, der mannen har tilhold.

– Kan disse stoffene man har funnet, være kjemikalier eller annet som på et vis brukes i framstillingen av narkotika?

– Jeg vil ikke gi spesifiserte detaljer av hensyn til etterforskningen, men det er naturlig at det er en av hypotesene vi jobber med, svarer Møllersen.

– Ble det funnet narkotika i bopelen?

– Det vil jeg ikke gå inn på av hensyn til etterforskningen, svarer politiadvokaten.

Avhøres

Mannen i 30-årene og kvinnen i 20-årene ble avhørt onsdag kveld og vil bli avhørt igjen torsdag. Siktelsen mot de to er foreløpig ikke utvidet, forteller Møllersen.

– Siktelsen består og begge er fortsatt i varetekt hos oss. Det ble gjennomført innledende avhør i går kveld og begge vil bli avhørt igjen utover dagen, sier han torsdag.

– Hva har de sagt i avhør?

– Av hensyn til etterforskningen vil jeg ikke gå nærmere inn på hva de forklarer, svarer Møllersen.

– Vil de bli framstilt for varetektsfengsling?

– Det vil baseres på hva de forklarer i avhør i ettermiddag, svarer politiadvokaten.

– Grov narkotikaovertredelse

Mannen i 30-årene er foreløpig siktet for kjøring uten gyldig førerkort og oppbevaring av narkotika, ikke besittelse som RB omtalte onsdag, og er mistenkt for kjøring i ruset tilstand. Kvinnen i 20-årene er mistenkt for oppbevaring av narkotika.

– Hva kan du si om mengden narkotika som ble funnet i bilen?

– Av hensyn til etterforskningen vil jeg ikke si noe om mengde, annet enn at vi ser på det som en mengde som faller inn under paragrafen om grov narkotikaovertredelse, sier politiadvokaten.

Er det gjort flere pågripelser?

– Det er kun disse to, som ble pågrepet i går, som er pågrepet i saken, svarer Møllersen.

Han understreker at politiet er tidlig i etterforskningsfasen.

– Det er under ett døgn siden bilen ble stoppet i Stange. Siden bombegruppa ikke erklærte stedet for sikkert før sent onsdag kveld, fikk vi ikke gått inn og gjort grundige undersøkelser i går. Det vil vi gjøre i dag. Vi etterforsker bredt videre, avslutter politiadvokaten.

– Ønsker ikke å kommentere saken

Jostein Løken er oppnevnt som forsvarer for mannen i 30-årene.

– Jeg har snakket med ham, men ønsker ikke å kommentere saken, sier Løken til RB torsdag ettermiddag.

Ove Herman Frang er oppnevnt som forsvarer for kvinnen i 20-årene. Ringsaker Blad har så langt torsdag ikke lykkes med å komme i kontakt med Frang.