Den siste stemmen gikk til Falk

Bare sekunder før valglokalet på Hammartun ungdomsskole i Lillehammer stengte, fikk Johan Høstmælingen lagt stemmen sin i urna. Den gikk til Eivind Falk, Høyre.

Bare sekunder før valglokalet på Hammartun ungdomsskole i Lillehammer stengte, fikk Johan Høstmælingen lagt stemmen sin i urna. Den gikk til Eivind Falk, Høyre. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Ikke før hadde lillehamringen Johan Høstmælingen (35) puttet stemmeseddelen sin i urna, så slo klokka 20, og avviklingsleder i stemmelokalet på Hammartun ungdomsskole, Ragnar Nordgreen, kunngjorde at nå var tida ute.

DEL

- Det var så vidt jeg rakk det. Toget fra Oslo var heldigvis i rute, og jeg løp det beste jeg kunne hit, sa Høstmælingen etter at han hadde gjort borgerplikten sin.

Med golfbagen over høyre skulder kom han inn døra til stemmelokaler ett minutt på åtte, legitimerte seg, fant ledig avlukke, fikk lagt seddelen i konvolutt og puttet listene i urna. Der sto Einar Fæste vakt og passet på at alt gikk riktig for seg.

- Og du stemte på...?

- Eivind Falk. Jeg jobber i reklamebransjen og har sans for kreative utspill. Det synes jeg Falk har klart å komme med i denne valgkampen. Arbeiderpartiet i Lillehammer har dessverre vært lite synlige og veldig tradisjonelle. De har ikke greid å prege valgkampen slik de burde. Derfor var jeg aldri i tvil om hvem jeg ville gi stemmen min.

- Hvorfor ventet du da til siste minutt?

- Det ligger i min natur å være ute i siste liten. Som regel går det bra, så også i dag. Heldigvis!

Det hadde vært litt av en dag for Johan Høstmælingen innen han rakk å stemme i siste liten.

Store deler av mandag tilbrakte han på Ostøen golfbane i Oslofjorden der han ikke bare deltok, men også vant P4-turneringen i golf for radiostasjonens kunder. 60 golfere var med, og førstepremien var ei langhelg på Mallorca, reise, opphold og adgangskort til et av øyas beste golfanlegg inkludert. I oktober setter Johan Høstmælingen nesa for balearene.

Artikkeltags