Flagget til topps etter 45 år

Endelig skjer det noe. Lars Skjeggestad Kleven, Kristin Johnsen og sønnen Bård feirer nasjonal transportplan sammen med politisk rådgiver i Samferdselsdepartementet, Anne Tingelstad Wøien

Endelig skjer det noe. Lars Skjeggestad Kleven, Kristin Johnsen og sønnen Bård feirer nasjonal transportplan sammen med politisk rådgiver i Samferdselsdepartementet, Anne Tingelstad Wøien Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

I 45 år har Lars Skjeggestad Kleven og familien ventet på å få landets hovedfartsåre ut av gardstunet. I dag kunne de heise flagg og feire.

DEL

- Det første spadestikk, sa Lars da politisk rådgiver i Samferdselsdepartementet Anne Tingelstad Wøien satte kakespaden i marsipankaka fra Baker Hansen.

Det markerte at nå skal det endelige bli E6-utbygging mellom Ringebu og Otta og dermed utsikter til et stillere og langt sikrere liv for beboerne på Skjeggestad.

- Jeg sier til meg selv at jeg er vant til dette. Men egentlig blir du aldri vant til slik trafikk, sier Skjeggestad Kleven. Om sommeren passerer det 20.000 biler i døgnet tett forbi husveggene. Støyen, forurensningen og trafikkfaren er deretter.

De har brukt mye tid og krefter på å lære opp barna til å mestre den store trafikken. Skolebarn blir kjørt til bussholdeplassen like ved. Det er for farlig å gå. Og familien må over vegen mange ganger om dagen for å komme til fjøset. Det er heller ikke farefritt.

Men i dag var det feiring og glede både ute og inne med kake og flagg. Flagget måtte til og med heises flere ganger før fjernsynsfotografene var fornøyd.

Utbyggingen av E6 fra Ringebu til Otta starter i 2010 og har et kostnadsoverslag på nærmere fire millarder kroner. Det omfatter bygging av ny tofelts veg med midtrekkverk og forbikjøringsfelt. Vegen skal legges i ny trase utenfor tettstedene noe som gir bedre trafikksikkerhet og miljø og bedre framkommelighet.

Artikkeltags