Gå til sidens hovedinnhold

- Uklok opptreden fra Senterpartiet

Artikkelen er over 14 år gammel

Fylkesvaraordfører Aksel Hagen mener at Senterpartiet opptrer uklokt når de nå vil arbeide for å få lærerutdanning i Oppland, lagt til Høgskolen i Lillehammer. Sp-utspillet viser at arbeidet med Innlandsuniversitetet ikke er enkelt, selv om troen blant fylkespolitikerne fortsatt er god.

- Hadde de enda ikke sagt Oppland, men at det er Innlandet trenger lærerutdanning, sier Aksel Hagen.

Han mener dette er uheldig når mange andre samarbeider for å lirke på plass en fagportofølje som alle kan slutte opp om.

- Også i Oslo ser det dumt ut at vi en dag kommer samlet og dagen etter kommer på vegne av en skole eller ett fag. Det er en uklok måte å jobbe på, sier Hagen.

Ny og framtidsrettet

Det var i GD onsdag at Sp kom med forslag om å etablere en ny og mer framtidsrettet lærerutdanning i Oppland – det eneste fylket som nå ikke har en slik utdanning. Fylkespolitiker Anne Hjelmstadstuen Jorde og stortingsrepresentant Inger Enger uttalte at de vil arbeide aktivt både overfor Høgskole, departement og Stortinget for å få dette til.

Utspillet ble et eksempel på vanskelighetene i arbeidet med Innlandsuniversitet da fylkestingene i Oppland og Hedmark torsdag fikk en orientering om status for prosjektet.

Det er nå utarbeidet en tilleggsavtale som har ryddet opp mellom høgskolene i forhold til de studietilbud de skal ha. Dette fikk fylkespolitikerne til å ta fram de store ord om fornyet tro på prosjektet.

Stor glede

Både Njål Føsker, gruppeleder for Ap i Hedmark og Eli Blakstad (Sp) fra Oppland gledet seg over orientering fra leder av Styringsgruppa, Jørn Wroldsen og prosjektdirektør i Prosjekt Innlandsuniversitetet (PIU) Harald Landheim.

Og politikerne fikk ros fra høgskole-miljøene for det arbeidet som er gjort.

- Hadde det ikke vært for politikerne, hadde dette aldri vært kommet så langt, sa avtroppende rektor Gudmund Moren ved Høgskolen i Lillehammer.

Men han avslørte at selv om politikerne nå gjerne vil at alt skal være rosenrødt igjen, er ikke alle komfortable med den nye tilleggsavtalen. Han mener også at politikerne fortsatt må ta standpunkt til konkrete utfordringer for Innlandet, slik Sp har gjort når det gjelder lærerutdanningen.

Utredes til høsten

Målet om å etablere Innlandsuniversitet fra 2012 ligger fast. Utredningen om framtidig organisering skal starte høsten 2007 og være gjennomført ved utgangen av 2008.

Ved etableringen skal være være seks likestilte campus på Lillehammer, Gjøvik, Hamar, Elverum, Rena og Evenstad.