Toppkandidatene for de to partiene ble allerede valgnatta enige om å møtes for en prat. Sammen har Ap og Sp 17 av 23 representanter i det nye kommunestyret.

– Naturlig

Senterpartiets Jon Arild Sagheim var klar i sin tale før valget, og har ikke ombestemt seg etter en hektisk og morsom valgnatt der en oppslutning fra 30 prosent av

velgerne ble feiret.

– Sp støtter i utgangspunktet Ap. Vi ønsker et samarbeid, og vi håper å få varaordføreren. Etter valgresultatet er dette en naturlig løsning. Sammen kan vi få til et stabilt flertallsstyre, sier Sagheim, som har en gruppe på sju representanter i kommunestyret.

– Sp kan sikre seg ordføreren gjennom et samarbeid med Bygdalista, Høyre/Frp og Miljøpartiet De Grønne. Er dette aktuelt?

– Nei, det tror jeg blir vanskelig. Jeg ser ikke det som noen løsning.

– Ikke usannsynlig

Ap-ordfører Hans Oddvar Høistad bekrefter at de ønsker en prat med Senterpartiet.

– Vi skal sette oss ned og se hva vi har å forlange og tilby hverandre. Noen dato for møtet er ikke bestemt.

– Er det sannsynlig at dere, som de to store partiene, tar styringen?

– Et slik utfall er i hvert fall ikke usannsynlig. Vi må kunne utropes som valgvinnere begge to, og vi står ikke langt fra hverandre politisk.

– Vil noen enkeltsaker bli avgjørende for et samarbeid?

– Jeg kan ikke se noen slike enkeltsaker som er problematiske. Vi har hatt samme standpunkt i skolesaken. Og selv om Sp har vært tydelige på at de ikke ønsker kommunesammenslåing, har vi et felles standpunkt om å respektere prosessen. Begge partiene har også være tydelige på at vi ønsker en folkeavstemning og skal respektere resultatet, sier Høistad om den kommende perioden store politiske sak.

Slik blir kommunestyrene

Sjekk sammensetningen i alle kommunene

* Øyer

* Gausdal

* Ringebu

* Sør-Fron

* Dovre

* Lom

* Lillehammer

* Lesja

* Nord-Fron

* Vågå

* Sel

* Nord-Fron

* Skjåk

* Sør-Fron

 

Åtte kvinner

Mennene er i flertall blant de folkevalgte i Gausdal de neste fire årene. Åtte av 23 represententanter er kvinner. Ap og Sp har begge tre kvinner i sin gruppe. Helene Dypdal, Anne Synnøve Østensen og Mari Torbjørg Nerjordet er valg inn for Ap. Anette Musdalslien, Åslaug Enger Olsen og Kjersti Forseth representerer Sp. Marie Louise Lörken og Randi Noreng er valgt inn for for felleslista Frp/ H og Bygdalista.

Les også: Disse skal styre Gausdal

Sp og Ap valgvinnere i Gausdal 

– Glad for tilliten, sier nykommer i Gausdalspolitikken