Vil ha aktiv dødshjelp

Hanne Maren Blåfjelldal er glad for at partiet går inn for aktiv dødshjelp.

Hanne Maren Blåfjelldal er glad for at partiet går inn for aktiv dødshjelp. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Frps partiprogram vedtatt i ettermiddag.

DEL

Det har vært få store debatter på Fremskrittspartiets landsmøte i helgen. Da prinsipp- og partiprogrammet ble vedtatt i kveld, var det spesielt to voteringer som splittet landsmøtesalen.

FpU fikk gjennomslag for sitt forslag om å tillate aktiv dødshjelp i særlige tilfeller. 131 av 235 delegater stemte for forslaget.

- Jeg er veldig glad for at landsmøtet har tatt et tydelig standpunkt i denne saken. Å bestemme over eget liv, handler for meg også om retten til å avslutte det, sier ungdomspartiets første nestformann og Oppland Frps andrekandidat ved stortingsvalget til høsten, Hanne Maren Blåfjelldal fra Sør-Aurdal.

Bare et eventyr

Landsmøtet gikk også inn for å fjerne ulven fra norsk fauna. Frp mener rovdyrbestanden i Norge kun bør bestå av jerv, bjørn og gaupe.

Programkomiteen i Frp hadde på forhånd fjernet ulven fra rovdyrrekka. Komiteen fikk støtte fra mange fylkespartier, deriblant Oppland og Hedmark. Ulven skapte stort engasjement i landsmøtesalen og ble viet stor oppmerksomhet fra talerstolen.

Landmøtet var delt i saken. Ulvetilhengerne understreket at eventyret om Rødhette og ulven ikke var en sann historie, men fikk bare 95 stemmer og tapte voteringen.

Les og: Vil fjerne ulven fra norsk fauna

Lokal forvaltning

Det er ingen strid i Frp om resten av partiets rovdyrpolitikk. Partiet vil at forvaltningen av rovdyrbestanden må skje lokalt og at kjerneområdene for rovvilt må avvikles.

Landsmøtet gikk også inn for at hunder skal omhandles av nødvergeretten.

Det var heller ingen uenighet om at staten skal pålegges å gi full erstatning til næringsdrivende, grunneiere eller andre som lider tap som følge av statens overordnede rovviltforvaltning.

Artikkeltags