Fylkesveg stengt på grunn av snøskred

RAS: Søndag formiddag gikk det et snøskred over fylkesveg 444 på strekningen mellom Raphamn - Mysuseter. Dette er en veg som det kjører flere biler på og tilfeldigheter gjorde at det var ingen som kjørte i området da snøskredet gikk.

RAS: Søndag formiddag gikk det et snøskred over fylkesveg 444 på strekningen mellom Raphamn - Mysuseter. Dette er en veg som det kjører flere biler på og tilfeldigheter gjorde at det var ingen som kjørte i området da snøskredet gikk. Foto:

Fylkesveg 444 på Mysuseter er stengt på grunn av snøras.

DEL

Det er på strekningen mellom Raphamn - Mysuseter at raset gikk søndag formiddag. Statens Vegvesens entreprenør er på stedet og vurderer situasjonen. Det jobbes med å få en geolog til stedet for å se på rasstedet.

Klokken 17.00: Ifølge Vegtrafikksentralen vil veien bli åpnet kl 21.00 søndag kveld. Den vil være åpen til klokken 09.00 mandag morgen. Ny vurdering vil bli tatt da, melder Innlandet politidistrikt like før klokken 17 søndag. Statens vegvesen melder like etter klokken 17 at vegen vil bli holdt stengt fram til kl. 21 både søndag og mandag, på grunn av snøskred og snøskredfare.

- Raset er 25 meter bredt og det er bekreftet at ingen personer er tatt av raset, eller noen som er innestengt. Geologer er varslet og mannskaper fra Statens Vegvesen skal gjøre en vurdering om vegen kan åpnes i løpet av dagen eller om den må fortsette å være stengt på grunn av rasfare. Den vurderingen skal gjøres klokken 12, sier Mette Brunæs, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen øst.

OPPRYDDING: Oppryddingen har delvis startet, men vegen er stengt fram til klokken 19 søndag kveld.

OPPRYDDING: Oppryddingen har delvis startet, men vegen er stengt fram til klokken 19 søndag kveld. Foto:

Entreprenør er på plass, men oppryddingen avventes med tanke på en vurdering. Klokka 12 ble en vurdering gjort av Statens Vegvesen sine mannskaper.

LES OGSÅ: Flere snøskred i Jotunheimen

Artikkeltags