Kjeden Heim startet opp på Lillehammer tilbake i 2015, og ble en stor publikumsfavoritt fra dag én. Siden den gang har fått avdelinger på St. Hanshaugen, Fredrikstad, Hamar, Jessheim og Gjøvik.

Nå har eierne bak gastropub-suksessen Maria Willumsen og Asle Andersen, solgt 70 prosent av aksjene til Eik Servering. Det melder E24 lørdag.

Kjøpesummen er foreløpig ikke offentlig kjent. Eik har nylig også kjøpt seg inn i en større uteliv- og restaurantkjede i Oslo.

118 mill.

Ifølge avisa beholder Willumsen og Andersen 30 prosent av aksjene, og skal drive kjeden, som i fjor omsatte for 118 millioner kroner, videre på samme måte som før. Noe som betyr at det for kundene skal bli relativt likt som tidligere, også på Lillehammer.

Dette tror Eik-sjefen har vært helt avgjørende for at eiere har sluppet til selskapet på eiersiden de siste årene.

– At man skal være med å drive videre, og at det er en arbeidsplass man ønsker å være en del av, det er det viktigste til slutt, når man er enige om pris og struktur. Det er Maria og hennes mann som har skapt Heim, sier Eik-sjef Maria Aas-Eng til E24.

At ting blir som vanlig bekreftes i en pressemelding sendt ut lørdag formiddag.

«Oppkjøpet fra Eik vil ikke endre den lokale Heimen. Folka i byen vil fortsatt få servert sine klassikere fra menyen, treffe de samme ansatte i servering og delta på våre faste arrangement som før», heter det i pressemeldingen.

Vil doble antallet

Til avisa avslører Aas-Eng og Willumsen at de har en ambisjon om å doble antallet serveringssteder, og at de først og fremst sikter seg inn på å bli større i hovedstaden, men også i flere av de andre store byene i landet.

– For oss er det også vekst som gjelder, og vi har sett etter en partner for å kunne vokse enda raskere, sier Willumsen.