Populært med turer i fjellet

POPULÆR: Rondvassbu trekker rekordmange turister til fjells – igjen. Foto; Gorm Kallestad, NTB scanpix

POPULÆR: Rondvassbu trekker rekordmange turister til fjells – igjen. Foto; Gorm Kallestad, NTB scanpix

DEL

GD MENER
Den første store feriemåneden for turer i fjellet viser samme utvikling som tidligere år. Juli i 2018 bar preg av at de fleste tidligere rekorder ble slått. Årets juli bekrefter utviklingen fra i fjor: Fjellturer er i ferd med feste grepet som en av de store ferieattraksjonene for stadig flere turister.

Tallene som både GD og NTB har innhentet, viser sammenfallende utviklingstrekk. Fjellet er som en magnet for stadig flere. Når du først har erfart hva det vil si å oppleve turer i fjellet søker svært mange tilbake. En fjelltur hører med. På samme måte som mange søker til sjølivet.

Mange attraktive områder opplever et press på kapasiteter som må til for at turister skal trives. Diskusjonene om reguleringer, prising, grad av gratis service – kort sagt styring av utviklingen på mange reisemål, blir et mer og mer aktuelt spørsmål. Det er hyggelig med vekst. Men ikke for enhver pris.

Et nyvalgt fylkesting bør legge inn en obligatorisk fjelltur for å bli kjent med sitt eget innland

Mange miljøer er opptatt av hvordan den nye konstruksjonen Innlandet skal profilere seg. Fjellet er nå som tidligere Innlandets mest særpregede profil. Det er samtidig knyttet til Innlandets distrikter. Potensialet viser seg å være stort, mange steder fortsatt uforløst. Det kan godt hende at et nyvalgt fylkesting bør legge inn en obligatorisk fjelltur for å bli kjent med sitt eget innland. Slikt kan åpne øynene i mange retninger.

I mellomtida er forventningene store til august og september, to måneder som er klassikere for herlige fjellturer. For mens noen ferieformer er tidsbestemte til bestemte opplevelser, byr fjellet på variasjonene som alltid er fascinerende.

Hytte- og fritidsfylket Oppland er en av flere tunge motorer i vårt norske fritidssamfunn. Som grunnlag for folkehelse, bosetting og næringsliv er det svært viktig hvordan vi legger til rette for fjellturismen. Potensialet for økt satsing er avgjort til stede.

LES OGSÅ: Fjelltrafikken fortsatt på topp - turisthyttene slår tidenes rekord

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags