Preget Flugstad Østberg må droppe skirenn på grunn av helseproblemer

Sammen med flere kolleger på langrennslandslaget, deriblant Therese Johaug, møtte Ingvild Flugstad Østberg pressen på Beitostølen torsdag. Der kom Gjøvik-jenta med overraskende nyheter.

DEL

(OA) Flugstad Østberg fra Gjøvik og kollegene er på full fart inn i en ny skisesong. I forkant av helgens renn på Beitostølen møtte de pressen klokka 12.30 torsdag.

Der kunngjorde Ingvild Flugstad Østberg at hun på grunn av «helsemessige årsaker» ikke vil gå skirenn på en god stund. Dette skal hun etter det OA kjenner til også ha informert sine sponsorer om tidligere torsdag.

Gjøvik-løperen, som tydelig var preget av situasjonen, ville ikke gå i detaljer rundt helsesituasjonen.

Se pressekonferansen i toppen av saken!

– Jeg har havnet i en situasjon der jeg ikke kan gå skirenn. Det er helsemessige årsaker, der ikke alle krav i helseattesten er innfridd. Det beste for meg er å stå over skirenn. Jeg har trent bra og er godt forberedt til sesongstart, og er i god form, og skulle helst vært på startsstreken på Beito, sa Flugstad Østberg.

– Kroppen trenger tid på å komme seg på pluss-sida. Det er veldig kjedelig ikke å skulle gå skirenn de kommende ukene. Vi har et fantastisk støtteapparat og helseteam, som må være strenge. Helsen trumfer alt, sa hun videre.

Beitostølen 20191121. 
Ingvild Flugstad Østberg på pressetreff.
Foto: terje pedersen / NTB scanpix

Beitostølen 20191121. Ingvild Flugstad Østberg på pressetreff. Foto: terje pedersen / NTB scanpix Foto:

– Et sammensatt problem

Ifølge NRK skal Flugstad Østberg være overtrent. Det kunne hun verken avkrefte eller bekrefte på direkte spørsmål under torsdagens pressekonferanse.

– Det er mer sammensatt enn som så, sa Gjøvik-løperen.

– Det er flere ting. Akkurat nå er jeg ikke klar for å gå skirenn.

Flugstad Østberg skal ikke gå på Beitostølen i helga. Hun vil heller ikke gå den første verdenscuphelgen i Ruka i Finland i overgangen mellom november og desember.

– Jeg har det bra, bortsett fra at dette er veldig kjedelig. Jeg sitter ikke inne og sturer, ser i veggen og gråter. Der er jeg ikke, sa Flugstad Østberg.

Ukjent tidsperspektiv

Fra podiet på Beitostølen torsdag var det mange som lurte på om Gjøvik-jenta vet hvor lenge hun vil bli ute. Det kunne hun ikke svare på.

– Jeg skulle ønske jeg visste det, sa Flugstad Østberg.

Hun sa at det var vanskelig å snakke om helsesituasjonen fordi det er veldig personlig.

– Det er derfor jeg sitter her nå, og ikke stikker av i en bil. Vi er alle forskjellige og har våre «ting». Det kan forhåpentligvis gjøre at det blir mindre skummelt å snakke om dette, sa hun.

OA oppdaterer saken.

Ladet opp på Vestopplands svar på Bruksvallarna


Artikkeltags