Norges Ake-, Bob- og Skeletonforbund (NABSF) delte i år ut hele tre hederspriser og en ærespris under sitt forbundsting. Alle prisene gikk til to lokale klubber i og rundt akeanlegget på Lillehammer.

– Det er fire fortjente vinnere av både heders- og ærespris. De har alle lagt ned og legger ned en enorm innsats for idrettene aking, bob og skeleton og de har alle utmerket seg for sitt engasjement, sier generalsekretær i NABSF, Åshild Høva Sporsheim.

– Vi er veldig takknemlig for at de ønsker å bidra i så stor grad inn mot våre idretter og håper at disse ressurspersonene fortsatt ønsker å bidra og at det inspirer andre og at flere kommer etter, fortsetter hun.

Ærespris

På forbundstinget ble duoen Knut-Roger Tangnes og Jahn Erling Mostue fra Lillehammer Akeklubb, og Linda Bye Kristiansen, fra Troll Bobteam Hunderfossen, hedret med hederspriser. Æresprisen ble delt ut til Jon Olav Melås fra Lillehammer Akeklubb.

I sin begrunnelse skriver NABSF at Jon Olav Melås har lagt ned utallige dugnadstimer for akeklubben og alle idrettene i forbundet gjennom årenes løp, siden han var med på den første kunstbaneakeskolen som ble arrangert i banen i 1992.

«Det heter seg at ingen er unnværlig, men hedersprisvinneren har vært så nærme som det er mulig å komme for Lillehammer Akeklubb, de andre norske klubbene og forbundet», skriver NABSF.

– Det er en stor ære og glede å motta denne prisen. Det har vært en spennende og givende tid for meg. Både med å utvikle og selge inn idretten i lokalmiljøet og ikke minst har jeg vært så heldig å bli kjent med mange barn og ungdommer som har funnet glede og mestring i akebanen, sier æresprismottakeren.

– Uventet

Jahn Erling Mostue får hederspris for sitt over 20 år lange engasjement. «Når han hadde barn selv som drev med aking – stilte han opp på alt av treninger, dugnader og arrangement for alle idrettene som utøves i Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane. Når jentene hans sluttet, har han fremdeles stilt opp på internasjonale og nasjonale konkurranser i banen, både for aking, skeleton, bob og parabob. I tillegg har han sittet i klubbstyret i mange år», skriver NABSF.

– Det var uventet, men veldig hyggelig å få en oppmerksomhet etter mange år i idrettene, sier Mostue.

Knut-Roger Tangnes får også hedersprisen for sitt langvarige engasjement. «Har i over 10 år vært en viktig ressurs for klubben. Han har ved siden av å være engasjert i sine to egne akere gjennom mange år, stilt opp på samtlige treninger i banen med sine pedagogiske tilbakemeldinger. Han har også bidratt med å hjelpe alle utøverne med tilpassing av utstyr. Knut-Roger har også vært aktiv i forbundet. I tillegg har også han stilt opp på samtlige nasjonale- og internasjonale konkurranser og treningsdager i aking siden 2012», skriver NABSF.

– Rørt og takknemlig

Linda Bye Kristiansen var med å starte Troll Bobteam Hunderfossen i 2006 og har siden den gang vært bærebjelken i klubben både som trener og leder, ifølge NABSF.

«Linda har arrangert utallige KRIK-camper, bobskoler, sittet med sentrale verv i forbundet og bidratt sterkt både under internasjonale bob- og skeletonkonkurranser og parabobkonkurranser arrangert i Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane», skriver forbundet.

– Jeg er rørt og takknemlig ved å motta hederspris og bli satt pris på. Jeg har lært utrolig mye gjennom alle mine roller og oppgaver i både forbund, klubb og i gjennomføring av idrettsarrangementer. Jeg setter stor pris på alle muligheter jeg har fått på denne reisen. Jeg brenner for våre idretter og vil ta dette med meg videre i arbeidet som står foran oss for kommende sesonger, sier Bye Kristiansen.