Problemet er vel  at det er for lite diskusjon?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Jeg forstår Terje Rønning mener det er uhørt at en partiløs bastard som meg ytrer meg til politiske spørsmål i Lillehammer: «Han (den partiløse Dag Winquist) skriver som om han er med i det daglige arbeidet i politikken, noe han ikke er.»

Jeg benytter meg av min demokratiske rett til å delta i diskusjonen «selv om han (jeg) ikke er med i det daglige arbeidet i politikken.» Hersketeknikk, kaller man slikt. Jeg blir beskyldt for å «skjelle ut» noen, uten at det spesifiseres hvem.

Og Rønning gir seg ikke med det: Han (stakkars meg) «har en annen agenda enn å skrive om det som er rett». Dette høres regelrett skummelt ut. Jeg tror jeg må satse på parykk og løs nese neste gang jeg skal ut på byen.

Problemet er vel at det er for lite diskusjon om saker og ting i Lillehammer. Når jeg ser Rønning sin reaksjon på innlegget mitt, forstår jeg bedre hvorfor.

- Det ligger i politikkens vesen å prøve å påvirke det som blir vedtatt. Det gjør også opposisjon ved å være konstruktiv…, skriver Terje Rønning til slutt. Strategien til ordfører Ingunn Trosholmen er øredøvende taushet. Det er det motsatte av å være konstruktiv. I Olympiaparken ser vi hvor denne strategien førte hen: Til teknisk konkurs.

Med 239 flere stemmer enn opposisjonen ved siste valg er det kanskje på tide at Ap & Co begynner å lytte til de partiene som fikk den andre halvparten av stemmene?

Kanskje Erik Bye var inne på noe når han skrev at «Politikere må en gang lære både i Norge og andre steder, at de er ikke våre herrer i demokratiene – Det skal de være klar over hver eneste dag de våkner og hver eneste kveld de går og legger seg – at de er våre tjenere, de er folkets tjenere! De skal stå i giv akt for oss i demokratiet. Det er noen av dem som tror at de er blitt herrer, men der tar de faktisk feil. Der må de en gang lære at de tar feil, ellers er demokratiet bare dilldall!»

Dag Winquist, Lillehammer


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags