– Det er allerede mange som har valgt å få melding på telefonen sin når vi i GD skriver en sak om det de er mest interessert i. Det er vi veldig glad for, sier konstituert nyhetsredaktør Kine Søreng Hernes.

Se hvordan appen ser ut i videoen i bunnen av saken

Er du fra Vinstra? Eller Vågå? Eller er du spesielt interessert i Lillehammer Ishockeyklubb? Om det er fra stedet du kommer fra, idrettslaget du elsker eller nyheter fra næringslivet, har du nå muligheten til å personalisere dine nyheter utifra emneknagger og samtidig få pushvarsel på mobilen når det skjer noe.

– Det som er så bra med dette for deg som er leser, er at du kan velge selv hvilke nyheter eller reportasjer du vil få varsel om. Er det økonomi og næringsliv du vil lese om, så velger du det. Hvis du er mest interessert i det som skjer i Sel, eller i en annen kommune, så kan du hake av dette i appen, sier Søreng Hernes.

Appen er mulig å laste ned for iOS fra App Store og for Android-telefoner.

Oppdateringer for deg

Vi introduserer «Oppdateringer for deg». Ved å klikke på «For deg» på bunnmenyen kan du personalisere din egen nyhetsstrøm basert på det som interesserer deg. Du får det i nyhetsstrømmen når det skjer og du kan også velge hva du ønsker å se i nyhetsstrømmen og få pushvarsel på.

– Appen gir deg mulighet til å følge inntil 20 emner fra avisa. Du kan velge å få pushvarsel om enkelte emner du er spesielt opptatt av, og å samle flere emner i din personaliserte nyhetsstrøm i appen, sier Øystein Spillum, produkteier for mobil-apper i Amedia Utvikling.

Amedia forvalter appene for over 80 aviser og publikasjoner. Slik funksjonalitet har vært etterspurt av brukerne fra en rekke aviser over lengre tid.

– Brukerne har over lengre tid etterspurt muligheten for å kunne følge spesielt godt med på noen temaer man er engasjert i. Dette ser vi spesielt gjelder yngre brukere. Denne store oppdateringen har vi jobbet med det siste halve året, og har vært grundig testet.

Geografi mest populært

Appen har vært i bruk i flere aviser en stund - blant annet GD. Spesielt ser brukere ut til å ønske å følge med på sin geografi.

– Vi vet at det å følge med på hva som skjer nært sitt eget bosted på mange måter er det aller viktigste for mange brukere, forteller Spillum.

I tillegg er det mange som følger med på emnet Trafikk, altså små og større hendelser på veiene.

Han understreker at dette ikke vil bli en erstatning for dagens forside, men et supplement.

– Man vil fortsatt kunne gå til forsida og bli oppdatert på siste nytt og det redaksjonen har prioritert som viktigst til enhver tid.