Hva: Olympiaparkløpet 2016
Arrangør: Litrim
Hvor: Start på oversiden av Håkons Hall. Mål på sletta i Lysgårdsbakkene
Når: Onsdag 7. september klokka 18.30
Påmelding: Kr 90,- fram til klokka 13 på onsdag. Fra klokka 13 til 18 kr 120,-. Familie kr 220,-. Kun påmelding via internett www.litrim.no

Onsdag 7. september er det klart for sesongens nest siste løp i Sørdalskarusellen. Det heter tradisjonen tro Olympiapark-løpet, og er det lengste i karusellen, nesten ei mil, nærmere bestemt 9.750 meter. Arrangøren kaller det høstens store utfordring. Dog ikke verre enn at det er fullt mulig å restituere seg til sesongavslutningen med Elvaløpet onsdag 14. september.

Inneværende ukes arrangement foregår, som navnet forteller, i Olympiaparken. Stigningen på rundt 300 høydemeter er ikke å kimse av. Blant annet skal deltakerne opp nedfartsløypa. Både den og løpet for øvrig krever sin mann og kvinne, sin jente og gutt. Traseen er innom Kanalen og Birkebeinerstadion før den følger den gamle skiløypa nedover igjen i retning Lysgårdsjordet.

Ifølge arrangøren passerer deltakerne fire olympiske anlegg. De som tar det rolig, kan gjerne leke at de er på sightseeing. De fleste vil nok prøve å komme seg i mål på best mulig tid. Likevel er terskelen ikke høyere enn at både de ivrigste konkurranseutøverne og de rene trimmerne og mosjonistene kan se fram til «OL-parken rundt» i strålende høstvær.