NÅ: Jakt etter to skadde rådyr nær bebyggelsen i Biri

To rådyr er sett med betydelig skader i Biri-området: Illustrasjonsbilde

To rådyr er sett med betydelig skader i Biri-området: Illustrasjonsbilde Foto:

– Det er litt komplisert å felle dyr nær folks boliger, sier Trond Egil Ødegård.

DEL

(Oppland Arbeiderblad) De siste dagene er det observet to rådyr i Biri-området med åpenbare skader.

– Det ene har et frambein som er av, eller delvis mangler. Det andre har trolig knekt et bakbein, forteller Trond Egil Ødegård.

Han samarbeider med viltnemda og vil bruke lørdagens dagslys til å forsøke å finne, og felle de skadde dyrene.

– Dette dreier seg høyst sannsynlig om «trafikkofre», sier han.

For mørkt

Rådyret med det skadde frambeinet har han fått flere rapporter på i løpet av de siste 14 dagene. Det andre var det hans egen sønn som nylig oberverte på tur hjem fra trening.

– Jeg er flere ganger blitt oppringt på kveldstid. Men da er det for mørkt til å skyte, da dyrene oppholder seg nær bebyggelse. Derfor skal vi prøve å utnytte dagslyset i dag.

Søket starter ved 10-tiden lørdag. Ødegård mener det er viktig å informere folk om hvorfor de ferdes i Biri med børse denne helgen, slik at de ikke blir usikre. Han har med seg sin sønn som «speider», samt en jegerkollega.

Ønsker tips

– Dette er dyr som lider?

– Rådyr kan faktisk klare seg ganske bra selv om de har knekt et bein. Særlig dyret uten frambein kan ta seg fram ganske lett. Men dette er selvfølgelig dyr som skal avlives.

Observerer du de skadde rådyrene på Biri denne lørdagen, setter Ødegård pris på å få tips. Han kan kontaktes på telefon 41924961

Artikkeltags