Rahaman og politisk salgsteknikk

Ola Skrautvol (Sp) mener Mizanue Rahaman (SV) forsøker å skremme.

Ola Skrautvol (Sp) mener Mizanue Rahaman (SV) forsøker å skremme.

Av
DEL

leserinnlegg


SV sin ordførerkandidat, Mizanur Rahaman, går nå over på ideologisporet i lokalpolitikken, og serverer uaktuelle løsninger for å skremme oss bort fra et lokalpolitisk samarbeid. Han påstår å ha hel ryggrad og hevder, for seg og SV sin del, at det er uaktuelt med samarbeid som kan legitimere en ideologi som er i motstrid hans allerede radbrukne ryggrad.

Dette viser at han bruker alle midler for å fremheve seg selv som løsningen på alt. Og når det går galt i politikken for Rahaman er han en mester; i nettopp å lete etter andre til å dele ansvaret med. Og godsakene vil han ta all ros for selv om han bare har vært et påheng for resultatet.

Det dreier seg nå om lokalpolitikk til beste for Lillehammer og Rahaman trekker altså det han tror er jokerkortet sitt, som om han og SV sitter med makta og alle gode løsninger. Det er en uverdig at en politiker ikke evner å samarbeide på tvers av egne partistengsler. Det er uvilje til lokaldemokrati.

For å si det i klartekst framsto Øyivin Aamodt med helrak, ubrukket rygg på Valgebatten 2019, og nettopp fremhevet sine evner til å bygge politiske broer for å oppnå en sammensveist god lokalpolitikk.

Akkurat det vil ikke Rahaman erkjenne i sin iver etter makt. En absolutt og suveren egenskap som synes fraværende slik han fremstår med ideologi og med manglende samarbeidsevner.

Dette er et syn som åpenbart søker å videreføre dagens maktpolitikk som avgjøres på bakrommet på tross av gode løsninger fra utsiden av partiinnhegningen. Dette også med bakgrunn i en økonomisituasjon, en skole og en helse og omsorgspolitikk som går på skjeve. Og en vikarbyråpolitikk som underbygger at Rahaman sin ideologiske ryggrad må helspjelkes.

Det jeg kan fastslå er at Øyvin Aamodt er en god ordførerkandidat, i motsetning til SV sitt kandidatur til vervet. En uttalelse jeg kan stå for selv om jeg sikkert står et godt stykke fra Aamodt på en del områder, men likevel kan samarbeide med ham på en god måte, til beste for Lillehammers innbyggere. Tillit, troverdighet og evne til omstilling er nå de viktigste faktorer som bør styre velgerne i september.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags