Gå til sidens hovedinnhold

Regionrådet - ambisjoner og habilitet?

Artikkelen er over 1 år gammel

leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Ansettelsene av Frode Damstuen og Iselin Vistekleiven som h.h.v. daglig leder for regionkontoret i Nord-Gudbrandsdalen og prosjektleder i samme organisasjon reiser følgende prinsipielle spørsmål:

– Det er oppsiktsvekkende lite ambisiøst og framtidsretta at Nord-Gudbrandsdalens viktigste regionale stilling blir besatt etter intern utlysing med bare EN kvalifisert søker, iflg. ordfører Skotte. Begrunnelsen om 1) fare for overtallighet er kanskje formelt sett korrekt, men i praksis mildt sagt sterkt overdrevet og 2) mangel på økonomiske ressurser vitner om total mangel på regional offensivitet, satsing og framtidstro.

– En region med så store demografiske, næringsmessige og profileringsmessige utfordringer ift. attraktivitet og tilflytting bør ruste seg for framtida på en helt annen og mer offensiv måte. Daglig leder ved regionkontoret for Nord-Gudbrandsdalen bør rekrutteres etter en bred utlysingsprosess rettet mot både interne og eksterne kandidater. Man bør være på jakt etter en daglig leder som kan utfordre politikerne, sette spørsmålstegn ved etablerte strukturer og systemer, være en aktiv bidragsyter i samfunnsdebatten og skape engasjement, utvikling, glød og framtidstro.

– Etter flere varsler er spørsmålet om habilitet, kameraderi, etikk og lovlighet brakt inn for kontrollutvalget og Innlandet revisjon. Dette er bra. Gjennomgangen bør også inkludere Vågå-rådmann Jan Egil Fossmo sin habilitet i saken om tilsettingen av Iselin Vistekleiven som regional prosjektleder. Vistekleiven er ordfører i Vågå, der Fossmo i fjor rykka opp til stillingen som rådmann.