Regjeringens togavsporing i Innlandet

DOBBELTSPOR: Ap-leder Jonas G. Støre og nestleder i Innlandet Ap, Rune Støstad, beklager Regjeringens stopp i framdrift av dobbeltspor mot Lillehammer.

DOBBELTSPOR: Ap-leder Jonas G. Støre og nestleder i Innlandet Ap, Rune Støstad, beklager Regjeringens stopp i framdrift av dobbeltspor mot Lillehammer. Foto:

DEL

GD MENER 
Solberg-regjeringen har sørget for en trist, men knapt uventet togavsporing i Innlandet. Fra før av har Regjeringen hisset på seg et samlet politisk miljø i Østfold for stoppsignalet om dobbeltspor fram til Fredrikstad og Halden.

Nå har Regjeringen i realiteten varslet samme stoppsignal for dobbeltsporet fram til Hamar og Lillehammer. Også i Innlandet er det i det alt vesentlige et samlet politisk miljø som reiser seg i protest.

Stortinget skal i juni ta stilling til forslaget om utsatt byggestart for Intercity fra Klevrud til Sørli i Stange kommune i revidert nasjonalbudsjett. Fra regjeringspartienes representanter i Innlandet er det lite å hente. Høyre, KrF og Venstre ligger i sum med brukket politisk rygg. Innlandet får svi for at vår region har manglende politisk autoritet i regjeringskvartalet.

Målet må være å samle Ap, Sp, SV og Frp til felles, videre satsing på dobbeltspor

Innlandet Ap hentet partileder Jonas Gahr Støre til distriktet vårt i et forsøk på å få mest mulig konkret støtte for en alternativ politikk. Tirsdag manglet det ikke på forsikringer og ambisjoner om vilje til å satse på dobbeltsporet fram til Lillehammer.

Støres forsikring om støtte til dobbeltspor fram til Lillehammer er viktig. Kan hende blir han statsminister om et drøyt år. Da skal hans ord hentes fram og veies. På kort sikt står også han og Ap og øvrige opposisjonspartier i en klemt posisjon. Bare unntaksvis makter de å hente fram alternative prosjektmidler i et budsjett der Regjeringen har lagt premissene.

Støre ville ikke gi konkrete løfter om å få fram 200 millioner kroner i partiets alternative budsjett. Det bør han gjøre. Saken er svært viktig for Innlandet. Målet må være å samle Ap, Sp, SV og Frp til felles, videre satsing på dobbeltspor. Til Hamar, og videre til Lillehammer. Et slikt signal må bekreftes gang på gang.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags