Malta og Sicilia

Artikkelen er over 12 år gammel

Bli med gd til 2 flotte øyer i middelhavet, Malta og Sicilia.

DEL

8 dagers tur kombinasjonstur våren 2007

De varme vindene fra Afrika garanterer et behagelig og mildt klima året rundt på den vakre øya Malta, i Middelhavet. Det lille landet har en sterk sans for tradisjon og på Malta blandes urgammel historie med moderne storbymiljø. Siden øya er så liten, ligger det meste innenfor rekkevidde. Malta er det perfekte stedet å kombinere utflukter til unike severdigheter og nyte ferieliv med sol, bading, god mat, og uteliv.

Vakre Sicilia er Middelhavets største øy og ligger midt i mellom Europa og Afrika

Perlen i middelhavet byr på så mangt, sitrontrær høstes gjennom hele året, appelsinlunder, antikke ruiner, mektige katedraler, vulkanen Etna, vakkert landskap, shoppinggater, kulinariske nytelser og romantiske restauranter. Sicilia er mafiaens øy, men mafia vil du neppe se noe til, selv ikke oppe i den dystre fjellandsbyen Corleone. Sicilia oppfattes som en trygg og gjestfri øy.

Dag 1 Malta (7 mai 2007)

Avreise med buss fra Gudbrandsdalen til Gardermoen og videre fra Gardermoen med Air Malta direkte til Malta. Vi blir møtt av norsk guide på flyplassen. Transfer i buss med aircondition fra flyplassen til hotellet. Middag og overnatting på hotellet.

Dag 2 Malta (8 mai 2007)

Etter frokost blir vi hentet i buss og har med norsk guide. Vi kjører vi fra hotellet til hovedstaden, Valletta. Sightseeing i Valletta. Felles lunsj på lokal restaurant. Etter lunsj fortsetter vi til Mdina som har en fantastisk utsikt over øya. En liten promenade i byen før vi ser katedralen og kjører tilbake til hotellet. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 3 Malta (9 mai 2007)

Frokost på hotellet. Formiddagen fri (eller frivillig utflukt inkl lunsj). Lunsj på egenhånd. Fri på ettermiddagen før vi blir hentet og kjørt til en 300 år gammel gård, her spiser vi middag. Transfer tilbake til hotellet.

Dag 4 Sicilia (10 mai 2007)

Grytidlig frokost før vi setter kursen mot Sicilia. Vi tar båten fra Malta til Sicilia. Den tar ca 90 minutter. Videre kjører vi til Etna. (3350 m o. h.) og har utflukt her.

Etna er europas høyeste aktive vulkan, fremdeles med brummende utbrudd fra tid til annen, gasser som siver ut og dagelange branner som herjet fjellsiden etter et siste utbruddet i 1981.

Felles lunsj. Tid på egenhånd. Innsjekk på hotellet. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 5 Sicilia (11 mai 2007)

Frokost på hotellet. På formiddagen slapper vi av på hotellet. Transport til den koselige byen Taormina. Liten sightseeingtur i Taormina før man har litt tid på egenhånd. Lunsj på egenhånd. Middag på lokal restaurant og transport tilbake til hotellet.

Dag 6 Sicilia/Malta (12 mai 2007)

Tidlig frokost på hotellet før vi kjører til Catania. Sightseeing i Catania før vi har resten av dagen på egenhånd den koselige byen. Lunsj på egenhånd. Vi møtes på avtalt sted og blir kjørt til havnen i Catania. Vi forlater Sicilia og tar båten tilbake til Malta. Ankommer hotellet på Malta. Felles middag på kvelden

Dag 7 Malta (13 mai 2007)

Frokost på hotellet før vi blir hentet på hotellet i busser. Vi skal nordover på øya og til fergen som tar oss til øya Gozo. Heldagstur med guide til Gozo. Felles lunsj før vi fortsetter videre til den vakre bukten Xlendi. Fergen tilbake til Malta og retur til hotellet. Vi slapper av noen timer før vi møtes til felles middag på hotellet.

Dag 8 Malta (14 mai 2007)

Tidlig opp og transfer til Malta International Airport.

Avreise Malta med Air Malta til Oslo. Buss tilbake til Gudbrandsdalen.

Flytider:

Air Malta 07MAY fra Oslo til Malta avr. 1210 ank. 1600

Air Malta14MAY fra Malta til Oslo avr. 0730ank. 1120

Pris pr. person:

Kr. 11 990,- pr. person for abonnenter

Kr. 12 830,- per person for ikke-abonnenter

Turpakken inkluderer:

 • Busstransport Dombås-Gardermoen t/r
 • Flyreise med Air Malta fra Gardermoen til Malta t/r
 • Transfer til og fra flyplassen på Malta
 • Blir møtt på flyplassen i Malta av norsk guide.
 • 5 netter på 4 stjerners hotel i dobbeltrom på Malta
 • 2 netter på 4-stjerners hotel i dobbeltrom på Sicilia
 • 5 frokoster, 2 lunsjer og 4 middager inkl drikke på Malta
 • 2 frokoster, 2 lunsjer og 2 middager inkl drikke på Sicilia
 • Utflukter som nevt i programmet på Malta
 • Utflukter som nevt i programmet på Sicilia
 • Ferge fra Malta til Sicilia tur retur
 • Transport på Malta og på Sicilia
 • Engelsk talende guide på de fleste utfluktene
 • Norsk talende guide på enkelte utflukter
 • Reiseleder fra Atlantic Reiser AS

Tillegg for:

Utflukt på Malta med guide, dag 3:

Vi skal sørover på øya og besøke Hagar Qim, templene ble utgravd i 1839. Videre fortsetter til den koselige fiskelandsbyen, Marsaxlokk. Tid til egen disposisjon før vi spiser lunsj på en lokal restaurant. Vi kjører så til Sliema og skal på havnecruise. Vi cruiser rundt de to naturlige havnene på hver side av Valletta, Marsamxett havna og den store havna. Tid på egenhånd i Sliema før vi kjører tilbake til hotellet. Utfluktspris: 500,- per person.

Meld deg på her

Artikkeltags