Gå til sidens hovedinnhold

Reiseliv og næringsliv i norddalen – ungdommen vår – framtida vår!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Så var det gjort! Med et kjapt pennestrøk vedtok Fylkestinget for Innlandet at Vg1 salg, service og reiseliv og Vg2 salg og reiseliv ved Nord-Gudbrandsdal vgs. på Otta ikke skal lyses ut for skoleåret 2022/2023. Hva skal man si? Alle vet jo det. Hørt det før! Trist! Dette er ei kjempeviktig utdanning skolen, reiselivet og næringslivet her har kjempa sammen for lenge. Ei viktig fagutdanning som har vært redda flere ganger i siste liten.

28. oktober tok altså et benkeforslag på en tilsynelatende harmløs onsdags efta i Hamar innersvingen på oss. Fylkeskommunen vil ikke lenger være med på laget, de vil «bruke pengene på andre tiltak næringslivet trenger.» Nei takk! I Nord-Gudbrandsdal er det dette vi vil bruke de pengene til. Reiseliv og næringsliv i norddalen – og ungdommen vår – framtida vår – trenger dette tilbudet. Et fiks ferdig etablert tiltak som virker som det skal. Politiske festtaler om utvikling og satsing på kompetanse, utdanning og arbeidsplasser i distriktene – tomme ord.

På møteblokka til NPR den 15. november står et møte med hospiteringselever Vg1 salg, service og reiseliv. De har planer om å søke seg hit til neste høst. Vi skal i alle fall ta disse ungdommene på alvor og tar imot dem som planlagt!

Anita Koot, styreleder Otta Handels- og Næringsforening
Cecilie Asp, styreleder Nasjonalparkriket Reiseliv