Jotunheimvegen er sommeråpen

Jotunheimvegen går gjennom åpne og vennlige fjellområder med utsikt mot høye fjell og store vann, skriver vegselskapet på sin nettside.

Jotunheimvegen går gjennom åpne og vennlige fjellområder med utsikt mot høye fjell og store vann, skriver vegselskapet på sin nettside. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tirsdag åpnet bomvegen.

DEL

Jotunherimvegen strekker seg de 45 kilometerne mellom Skåbu og Bygdin.

"Ny" veg

Før 1950 var det ingen veg mellom Bygdin og Skåbu. Bare en to kilometer lang vegstubb langs elven fra Bygdin og ned til Vinsteren.

Der var det en liten motorbåt med navnet "Svalken" som sørget for transporten av melken fra de om lag 40 stølene ved Vinsteren.

Forlangte veg

I forbindelse med kraftutbygging og regulering, ble det ikke lenger så enkelt for båten å legge inntil alle de 18 bryggene. Stølslaget og kommunen forlangte veg langs Vinsteren, og byggingen kom i gang i begynnelsen av 1950-årene, ifølge nettstedet visitnorway.

Etter at stølsvegen langs Vinsteren ble koblet sammen med anleggsvegen som kom opp fra Slangen i Skåbu, ble det anledning til å kjøre direkte mellom Skåbu og Bygdin.

Bare kort

Vegselskapet presiserer på sin nettside at det kun er kortbetaling i bommene. Det er ikke lenger mulig å betale med kontanter.

Artikkeltags