Reiselivet positiv til søndagsåpne butikker

SØNDAGSÅPENT: Vårt klare råd til politikerne er å åpne opp for søndagsåpne butikker. Behovet er størst i reiselivets høysesonger. Vi mener også at det bør være frivillig å ha åpent, skriver Ove Gjesdal, reiselivssjef for Visit Lillehammer.

SØNDAGSÅPENT: Vårt klare råd til politikerne er å åpne opp for søndagsåpne butikker. Behovet er størst i reiselivets høysesonger. Vi mener også at det bør være frivillig å ha åpent, skriver Ove Gjesdal, reiselivssjef for Visit Lillehammer. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Både Lillehammer og Ringebu skal om kort tid avgjøre om kommunene er positive til søndagsåpne butikker og kafeer. Visit Lillehammer er destinasjonsselskapet fra Sjusjøen sør til Vinstra i nord med 170 medlemsbedrifter. Vår holdning er klar; sett fra et reiselivsperspektiv vil søndagsåpne butikker i høysesong og under store arrangementer være viktig for regionens konkurransekraft, verdiskaping og gjestenes opplevelse av regionen.

I et normal år, uten den krisen vi står i nå, er det ca. 1,1 millioner gjestedøgn i de 8 kommunene som Visit Lillehammer representerer. I tillegg er det ca. 2,5 millioner gjestedøgn i private hytter og leiligheter. Vårt mål er at gjestene skal bli lengre, bruke mer penger når de er her og få en enda bedre opplevelse av oppholdet. De skal ønske å komme tilbake.

Shopping og handelsopplevelser er en viktig del av de tilreisendes opplevelse når de besøker oss, enten man kommer hit på sommer, vinter, høstferie eller i forbindelse med et arrangement. For hotellene, attraksjonene og reiselivsaktører for øvrig er derfor Lillehammer by og Ringebu sentrum en attraksjon som bidrar til at gjestene velger å komme hit. Alpinco, selskapet bak blant annet Hafjell Alpinsenter, definerer Lillehammer by som en viktig konkurransefortrinn i kampen om alpingjestene. Det er det samme forholdet mellom Kvitfjell og Ringebu sentrum.

Vårt klare råd til politikerne er å åpne opp for søndagsåpne butikker. Behovet er størst i reiselivets høysesonger. Vi mener også at det bør være frivillig å ha åpent. Ut fra antall tilreisende turister og hyttefolk i disse periodene mener vi det vil være lønnsomt for bedriftene. Slik vi ser det er dette et godt tiltak for å styrke disse stedene – både som et godt bosted og et godt besøkssted.

Ove Gjesdal, reiselivssjef, Visit Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags