Tar suksessen «Heim» til Oslo

Heim borte fra Lillehammer: Nå kan lillehamringene besøke Heim også når de er i hovedstaden. Fredag åpner Heim en ny gastropub med samme konsept som på Lillehammer på St. Hanshaugen i Oslo.  Foto: Kine Søreng Hernes

Heim borte fra Lillehammer: Nå kan lillehamringene besøke Heim også når de er i hovedstaden. Fredag åpner Heim en ny gastropub med samme konsept som på Lillehammer på St. Hanshaugen i Oslo. Foto: Kine Søreng Hernes

Artikkelen er over 4 år gammel

Lillehammers nye in-sted, Heim, går så det suser. 18 millioner regner eierne med å omsette for i 2016. Nå åpner Heim nr. 2 i Oslo.

DEL

LILLEHAMMER: Heim har tatt Victoriahjørnet i Storgata til gamle høyder. Mange mener den gode stemninga fra «Hjørnet» er gjenskapt, og eierne bekrefter at det går godt. Veldig godt. Etter åpning i mars 2015 har pilen for lønnsomhet pekt rett til værs for Heim som betegnes som en gastropub – et sted for god mat og drikke, og da spesielt med fokus på øl.

– Vi estimerer at vi kommer til å omsette for 18 millioner i 2016, sier eier Asle Andersen.

Les også: Vant juleølkåring

Nyåpning fredag

Andersen, som bor på Gjøvik og i Oslo, eier også Nikkers, som han kjøpte i 2008. Han har stor slekt på Lillehammer og i Øyer og kjenner mange etter 23 år i bransjen. Han, og de to andre eierne Wictor Swartz og Dave Scott, sistnevnte daglig leder av Heim på Lillehammer, er klare for å smi mens jernet er varmt.

Oslo, nærmere bestemt St. Hanshaugen, skal få sitt «Heim», etter suksessoppskriften på Lillehammer. Fredag førstkommende, 21. oktober, åpner Heim i Colletts gate.

Les også: Hun kjeftet - og gleder seg over resultatet

– Lillehammer er hjertet til Heim. Det er veldig deilig at det funker så bra. Folk snakket om at det hvilte en forbannelse over «hjørnet» og at det ikke var mulig å få til noe der. Vi vurderte å gi opp, men valgte isteden å stramme oss opp og gå «all in». Så viser det seg at vi nå virkelig har truffet en nerve.

Heim til Gjøvik også?

– Heim på Lillehammer er læringssentret vårt og samlingsstedet. Her har de som skal drive i Oslo gått i skole og jobbet sammen med dem på Lillehammer, for å se hvordan det skal gjøres, forteller Andersen som er i full gang med stresstester i nylokalene i Oslo når GD snakker med ham. Maten som skal serveres i Oslo er testet ut på utvalgte gjester på Lillehammer, og ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

- På Heim er det er lav terskel, god mat, masse varme, en del lokale elementer – og det er «neppå». Og det er fullt nesten hver dag, sier Andersen.

Han mener at man kan bygge så fint og flott man vil, men at det er det som er inni som er viktig, menneskene som jobber der og det gjestene opplever.

Dersom Heim går like bra i Oslo som på Lillehammer, står resten av Norge for tur – i første omgang Gjøvik.

– Jeg bor på Gjøvik og syns byen har fortjent det.

Artikkeltags