Dommen ble forkynt i Sør-Gudbrandsdal tingrett fredag. I straffen gjøres fradrag for 44 dager utholdt varetekt.

Ikke tatt stilling til anke

Aktor, politiadvokat Stine Rigmor Grimstad, la ned påstand om seks måneders ubetinget fengsel, mens forsvarer, advokat Svein-Olav Bøen, la ned påstand om å dømme tiltalte på mildeste måte og at eventuell reststraff, bortsett fra 44 dager som allerede er gjennomført i varetektsfengsling, må bli betinget.

– Det er ikke tatt stilling til om dommen blir anket, sier den dømtes forsvarer Bøen til GD.

Øverste strafferamme for tiltalen om grov kroppskrenkelse, er seks år.

Den dømte 23-åringen erkjente ikke straffeskyld, men tilsto de faktiske omstendigheter, i rettssaken som gikk forrige uke.

I dommen heter det at retten mener tilståelsen av omstendighetene bør reflekteres i straffen, og at det gjøres fradrag i straffens lengde på grunn av den lange tiden som har gått siden handlingen fant sted.

Sjalusi motivet

Sjalusi skal ha vært motivet bak handlingen, som skjedde 15.januar 2016. 23-åringen blandet frostvæske i medelevens 1,5 liters flaske med Pepsi Max. Medeleven drakk av flaska og begynte senere å kaste opp.

I retten kom det fram at eleven vurderte flere giftstoffer enn frostvæske, og den dømte uttalte følgende i retten:

– Jeg tenkte på flere måter å forgifte ham på. Jeg hadde en brainstorming og vurderte metanol, rottegift og marihuana. Både metanol og rottegift søkte jeg opp på nett og jeg fant ut at de var ganske skadelige, forklarte den tiltalte seg i retten.

Les også: Politiet visste at tiltalte ville skade Nansenskole-eleven