Riktig å utsette fotballkamper?

NEI TIL KAMP:  Nå er det om å gjøre å motivere barn og unge til å fortsette å spille fotball.

NEI TIL KAMP: Nå er det om å gjøre å motivere barn og unge til å fortsette å spille fotball. Foto:

DEL

GD MENER 
[Oppdatering: Etter at denne lederen ble skrevet, ble det kjent at regjeringen åpner for all barne- og ungdomsidrett fra 1. august etter massivt press de siste dagene]

Mange ivrige fotballbein tripper utålmodig etter å få spille en ordentlig kamp, men enn så lenge må de pent vente. For helsemyndighetene ønsker ikke å åpne opp for kamper i barne- og breddefotballen. De anbefaler ikke en ny vurdering før 1. september.

I dag har barn og unge lov til å trene sammen, og i sommer har opptil 200 barn lov til å delta på fotballskole. Det er derimot ikke lov til å spille kamp.

Årets fotballsesong kommer dermed til å forbigå uten at barna får spilt kamper. Barn kan dermed miste inspirasjonen, og noe av gleden med fotball kan forsvinne. De som er minst motiverte, kan lettere falle fra.

Ledere i idretten og flere politikere frykter et stort frafall blant barn og unge. Noen ser at barn allerede faller ifra. Det er synd. Fotball er en idrett som engasjerer mange. I et folkehelseperspektiv er det viktig at flest mulig får mosjon.

Dyktige trenere og lagledere må gjøre fotballtreningene så interessante som mulig

Samtidig har vi under koronautbruddet skapt nye vaner. Barn, unge og voksne forstår at alle må ta hensyn for å skjerme dem som trenger det mest. Kamper bidrar til glede, lyst og samhold, men kamper fører også med seg at barn, unge og voksne i større grad møtes på tvers av skolekretser og kommuner.

Helseminister Bent Høie (H) viser til at vi sammen har fått kontroll på smittespredningen og at vi sammen må beholde kontrollen. Det siste vi ønsker nå er økt smittespredning og strengere restriksjoner.

Dyktige trenere og lagledere må gjøre fotballtreningene så interessante som mulig. Foresatte må hjelpe barna med å holde motet og motivasjonen oppe. Så langt har Norge lykkes med å begrense spredningen. Vi bør klare noen måneder til.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags