Ingen skam å snu

Lunkefjell må vernes, mener Miljøpartiet De Grønne.

Lunkefjell må vernes, mener Miljøpartiet De Grønne. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

LESERBREVSlik lyder en av fjellvettreglene. Og den regelen mener vi Pihl AS nå burde lytte til.

Det planlagte hyttefeltet med 60 nye hytter mellom fjelløypa og snaufjellet på Lunkefjell på Sjusjøen ble vedtatt med den minste margin i Ringsaker kommunestyre, og har etter det blitt møtt med massiv motstand fra foreninger, andre engasjerte, og underskriftskampanjen får daglig nye underskrifter.

Lunkefjell må vernes i stedet for å gjøres om til en anleggs- og byggeplass i årevis fremover. Området vil også være ødelagt som rekreasjonssted for de som vil gå kortere turer, men likevel få følelsen av å være i ’’uberørt’’ natur. Denne saken her er nok et eksempel på at vi må få en markagrense som ligger langt nedenfor tregrensa.

Miljøpartiet De Grønne mener at hensynet til naturmangfoldet må gå foran økonomiske og næringsmessige interesser. Kan vi ikke tenke langsiktig å verne om naturen vår som er så kjærkommen for oss alle, høste av naturen i stedet for å ødelegge den. Vi i Miljøpartiet De Grønne har ikke noe imot økonomisk og næringsmessige interesser så lenge det går i samspill på naturens premisser. Og det har det ikke vært noe fokus på i denne saken, derfor viser vi til fjellvettreglene og sier: det er ingen skam å snu.

Knut Ivar Hestås, Lillehammer

Thomas Eriksen, Ringsaker

1.-kandidater Miljøpartiet De Grønne

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags