Gå til sidens hovedinnhold

Ringebu prestegard – kunst for enhver smak

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Det var med undring jeg leste Gunnar Tore Larsens innlegg i GD den 4. november: «Prestegard uten bevisst kurs». Hva vet han om det? Han synser!

Han synes at noen av utstillerne ikke holdt kunstneriske mål. Det er ikke godt i si hva som er god kunst. Må man ha kunstfaglig utdannelse for å bedømme kunst? Kan kunst bedømmes ut fra følelser? Vi amatører tror at anerkjente kunstnere produserer god kunst selv om vi undrer oss mange ganger. Det kommer sikkert av uvitenhet!

De anerkjente kunstnerne hadde utstillingene sine i hovedbygningen i Prestegarden. Det var Sverre Bjertnæs, Merete Sejersted Bødtker, Eva Harr og Jan Baker. Det er også fast utstilling med Jakob Weidemann og Rune Amrud der.

Torbjørn Kvasbø med sine keramikere holder til i låven og fjøset. I de andre husa er det forskjellige kunstnere, noen amatører noen profesjonelle. I silokummen har barnehagene utstillinger. De har fått flere priser for sine arbeider.

Det er noe for enhver smak. Det tror jeg er tanken bak utstillingene. Prestegarden kan ikke være Gudbrandsdalens Blaafarveverk der de har temautstillinger med kjente malere uten salg av bilder. Stiftelsen trenger inntekter. Skal Prestegarden få solgt bilder, må det være kunst i forskjellige prisklasser.

Prestegarden må prøve å være et sted som folk liker å besøke for å gå i hagen, nyte utsikten, se på utstillinger av forskjellig slag, slå seg ned å ta en kopp kaffe med vafler i sola!

Det er synd at Gunnar Tore Larsen skriver innlegget etter at utstillingene er stengt, ellers kunne folk kommet og sett selv. Velkommen til neste år!

Anne Aaby, Ringebu