FÅVANG: Tirsdag haglet det inn med tekstmeldinger og lykkønskninger. Blomster ble det også, på Arne Fossmo, som ble Ringebu valgets store vinner. Arbeiderpartiet fikk en økning på over 26 prosent og får rent flertall. Et resultatet som overrasket. Ikke minst Fossmo selv. Nå må forretningsmannen og skytteren legge om hverdagen. Andre må styre Fåvang Jakt og Våpen, når han skal styre kommunen de neste årene.

– Jeg var ikke forbedret på dette. Vi hadde aldri drømt om rent flertall. Men jeg skal prøve å gjøre en så god jobb som mulig, sier han som har vært med i kommunepolitikken for Ap, siden 1999.

– Jeg er veldig spent på jobben som ordfører. Det viktige for meg, blir å innfri partiprogrammet.

Stopper folkeavstemning?

Fossmo vil prioritere kommunestrukturen og E6 traseen gjennom Ringebu.

– Blir det midtdalskommune nå?

– Vi har gått til valg på å utrede alternativet med en midtdalskommune, en sørdalskommunen og egen kommune. Vi vil at alle de tre alternativene skal legge fram likt for Ringebus innbyggere.

– Stopper dere folkeavstemningen om en sørdalskommune som er planlagt 10. januar i påvente av de andre utredningene?

– Vi skal drøfte dette i partiet, men jeg mener den avstemningen må utsettes, sier Fossmo.

Når det gjelder E6 saken håper Fossmo å få fortgang i prosessen og vil jobbe for å få på plass det ytre alternativet forbi Ringebu.

– Årsaken til brakvalget?

–Jeg tror det har hatt stor betydning at vi har vært klare i E6-saken og kommunereformen.

– Hva slags ordfører blir du?

– Jeg tror jeg vil bli en klar og tydelig ordfører. Og jeg vil lyttet til folket.

–Blir det forandring?

– Jeg tror folk vil merke en tydeligere politikk. Det har ikke vært drevet dårlig, men nå mange partier skal danne et flertall er det en utfordring, som kan være vanskelig for å få framdrift i saker.

For fullt

Fossmo har planer om å jobbe for fullt som ordfører. Han er gradert ufør, etter at han måtte amputere høyre beinet i 1999. Men håper og tror ordførerjobben skal gå bra.

– Planen er å jobbe for fullt. Jeg er innstilt på det, hvis ikke hadde jeg ikke stilt opp som ordførerkandidat, sier han.

Hvilken rolle varaordfører Kristin Teigen skal ha er ikke av klart. Flere løsninger skal drøftes. Nå er han først og fremst spent på den nye jobben. Og den nye utfordringen. Men tror han skal sove godt om natta.

LES OGSÅ: Fossmo fikk flest stemmer i Ringebu

Se også:

LES OGSÅ: Ap overtar makta i Ringebu