Politiet hentet flere biler ved savnede Janne Jemtlands bolig

Bergingsbiler hentet fredag ettermiddag tre biler fra savnede Janne Jemtlands eiendom i Ellevsætervegen på Veldre i Brumunddal.

Bergingsbiler hentet fredag ettermiddag tre biler fra savnede Janne Jemtlands eiendom i Ellevsætervegen på Veldre i Brumunddal. Foto:

Av

Politiet tror savnede Janne Jemtland har vært utsatt for en straffbar handling. Fredag ransaket teknikere huset hennes, og tre biler ble hentet fra eiendommen.

DEL

Bilene ble hentet med bergingsbiler og kjørt inn i politigarasjen i Hamar sentrum. Da hadde politiet i flere timer gått grundigere til verks på eiendommen i Ellevsætervegen 641, blant annet med omfattende ransaking av huset til Jemtland og ektemannen.

Ransakingen av huset i Brennliroa i Veldre skjer med hjemmel i det som i straffeprosessloven kalles tredjemannsransaking. Det gir politiet mulighet til å gjennomføre ransaking hos andre enn en eventuell gjerningsperson.

– Vi har brukt mye tid blant annet på undersøkelser der blodsporene ble funnet. Nå er det helt naturlig for oss å snu hver stein på stedet der hun sist ble sett, og det er eiendommen hun bor på, sier politiadvokat Julie Dalsveen til NTB.

Les også: Politiet: Skjellig grunn til å tro at det har skjedd en straffbar handling mot Janne Jemtland

Facebook-aktivitet

Ifølge lokalavisen Ringsaker Blad var det torsdag ettermiddag aktivitet på Janne Jemtlands Facebook-profil. Politiet vil imidlertid verken bekrefte eller avkrefte om de har fått tilgang til kontoen, og om dette er ledd i den taktiske etterforskningen.

Det har i lignende saker vist seg vanskelig for politiet å få tilgang til Facebook-profiler, blant annet i forbindelse med etterforskningen av Sigrid Giskegjerde Schjetnes forsvinning i 2012. Den 16 år gamle jenta ble senere funnet drept.

Politiet opplyste fredag at det ikke er gjort nye, vesentlige funn i søket etter Janne Jemtland. 36-åringen er dermed fortsatt savnet, og ingen personer har status som mistenkt eller siktet i saken.

– Janne Jemtland har nå vært savnet i 14 dager, og vi har funnet en ikke ubetydelig mengde blod fra henne på to forskjellige steder. I sum og sammen med været i Ringsaker, med snøfall og kuldeperiode de siste to ukene, så mener vi det er skjellig grunn til å tro at hun er blitt utsatt for en straffbar handling, sier Dalsveen.

Les også: Kripos undersøker gjenvinningsstasjon og savnedes bolig i Janne Jemtland-saken

Søk i Mjøsa

Tidligere i uka var tolv etterforskere fra Kripos på plass for å bistå lokalt politi i alle ledd av etterforskningen. Fredag var så mange som 19 personer fra Kripos i sving. Samme dag ble det blant annet søkt i Heggvin avfalls- og gjenvinningsstasjon i Løten som ligger 18 kilometer fra Brumunddal. Bakgrunnen er at avfall fra Janne Jemtlands bolig ble hentet torsdag.

– Da vi jobbet på eiendommen torsdag, kom avfallsbilen og hentet avfall. Vi var avhengig av å undersøke dette nå og ikke la denne muligheten gå fra oss, sier politiadvokaten.

Både torsdag og fredag ble det ifølge VG søkt i og langs Mjøsa.

Les også: Janne Jemtland-saken: Vitne avhørt om observasjon av bil i Brumunddal

Håpet svinner

Janne Jemtland er ikke sett siden natt til 29. desember. De to blodsporene omtrent en mil fra boligen hennes fremstår som de eneste konkrete sporene etter den savnede 36-åringen.

Det har kommet inn langt over 200 tips i forsvinningssaken, og det kommer stadig inn nye tips som politiet bruker tid og ressurser på å vurdere. Flere av tipsene dreier seg om perioden fra klokken 2 natten hun sist ble sett og fram til klokken 5.50 samme natt da et signal fra hennes mobiltelefon ble registrert i Brumunddal sentrum.

– Hun ble sist sett i boligen på eiendommen, men vi vet ikke hva som har skjedd med henne og har ingen oppfatning av hvor hun kan befinne seg. Det jobber vi intenst med å finne ut nå, sier Dalsveen og gjentar at for hver dag som går, svinner håpet om å finne den 36 år gamle tobarnsmoren i live.

Artikkeltags