Full fart på tre arenaer i Ringsaker til helga

//FÅ M ALT// –VELKOMMEN: F.v. Tor Rullestad, Bente Ekeberg Bodin, Sveinar Kristiansen, Per Amb, Bjørg Mykløy og Espen Bjørkheim.Pressefoto

//FÅ M ALT// –VELKOMMEN: F.v. Tor Rullestad, Bente Ekeberg Bodin, Sveinar Kristiansen, Per Amb, Bjørg Mykløy og Espen Bjørkheim.Pressefoto

Artikkelen er over 2 år gammel

Postgirobygget, Knut Anders Sørum, gromme biler og Barnas innlandsmarked er noe av det Ringsaker byr på til helga.

DEL

RINGSAKER: Fredag 25. og lørdag 26. august kan du oppleve alt fra kosete småkyllinger og lokale mattradisjoner i Moelv til sommerfestival med Postgirobygget på Tingnes og bilutstilling i Brumunddal, skriver Ringsaker kommune i en pressemelding.

– Det har vært god dialog mellom alle aktørene, slik at vi har klart å unngå store kollisjoner mellom arrangementene. I tillegg har vi klart å sy dem sammen på en spennende måte, sier næringssjef Tor Rullestad.

Dette betyr at to av de tre artistene som spiller på Tingnes Sommerfestival kommer og gjør gjesteopptredener på Innlandsmarkedet og Bildagen.

Tradisjoner og korn

Mens det var poteter som sto i fokus på fjorårets Innlandsmarked, er det korn som er det gjennomgående temaet i år.

– Vi viderefører konseptet med Barnas Innlandsmarked. Fredag starter vi med den tradisjonelle skolefrokosten for cirka 1000 barn. Andreas Viestad kommer tilbake i år. Han skal snakke om korn og undersøke om brød smaker ulikt ut fra hvor kornet er produsert, sier Per Amb, Innlandsmarked-leder.

Under Barnas Innlandsmarked kommer Ludvig og Heidi Hemstad fra Sund Sag og Mølle og Oustad Gård for å demonstrere tresking og mølledrift.

En ny tradisjon?

På Tingnes på Nes-halvøya er det duket for nyskapningen Tingnes Sommerfestival, et samarbeid mellom Tingnes Spiseri og Eventlaget, som kan skilte med Knut Anders Sørum, Oscar Danielson og Postgirobygget.

– Vi hadde lyst til å lage en romantisk sommeravslutning i idylliske omgivelser med Mjøsa som bakteppe. Vi håper på 1500–2000 gjester, og har trua på at folket vil strømme til Tingnes for å nyte sensommeren, sier Bente Ekeberg Bodin og Espen Bjørkheim.

Bildag for tredje gang

På torget i Brumunddal er det bilen som har hovedrollen. Med utstilte biler fra nærmere ti forhandlere blir det mye å se på for den bilinteresserte.

– Vi i næringa synes det er veldig spennende å kunne vise oss fram på torget. Det morsomt å komme ut av eget hus og møte kundene på en annen arena, sier Sveinar Kristiansen i Møller Bil Hamar.

Dette er trolig den eneste bilutstillingen i området, og Kristiansen lover spenstige modeller på torget denne lørdagen.

Næringssjef Tor Rullestad ser fram til en travel helg i Ringsaker.

– Jeg håper både ringsaksokninger og andre innlandsborgere kommer og benytter seg av tilbudet denne helga, sier han.

Artikkeltags