Klar med Lions-kalenderen for 2018

SELGER LIONSKALENDEREN 2018: Fra høyre Ole Håvard Ingberg og Jan Tørudbakken fra LC Nes Hedmark og Johannes Haugen og Jarle Kalseth fra LC Ringsaker.

SELGER LIONSKALENDEREN 2018: Fra høyre Ole Håvard Ingberg og Jan Tørudbakken fra LC Nes Hedmark og Johannes Haugen og Jarle Kalseth fra LC Ringsaker. Foto:

DEL

RINGSAKER: Lions Club Ringsaker og Nes er klar med Lions-kalenderen for 2018.

– Vi samarbeider med Moelven IL, skigruppa, og Ring IL med salget, og i fjor fikk vi inn over 100.000 kroner i salgsinntekter på kalenderen, noe vi er godt fornøyd med, forteller Johannes Haugen, sekretær i LC Ringsaker.

Vil ruste opp Garveriet

– I år ønsker vi en utvendig opprusting av Garveriet, noe vi har bevilget 100.000 kroner til for å få gjennomført. Ellers ønsker vi å være til hjelp for grupper som av ulike årsaker trenger det.

I året som har gått har LC Ringsaker installert teleslynge på Nærvang, bevilget penger til Ridderuka på Beitostølen og til venneforeningene på Moelv bo- og Ringsaker bo- og aktivitetssenter, slik at de kan gjennomføre hyggekvelder før jul og ved sankthans. De har stått bak en temakveld om rus for ungdom på Garveriet og har støttet kjøp av iPader til bosatte flyktninger i Ringsaker, samt støttet utbygging av Folkets Hus med 15.000 kroner.

"Gjennom vårt medlem Einar Lyngar bevilger vi mye penger til flere prosjekter han er involvert i, blant annet NOVIS-prosjektet, som skal få lærerne til å slutte å bruke pisk i skolehverdagen i Kenya", skriver LC Ringsaker i en pressemelding.

Les også: Fjernet piskene fra Kenyas skoler

Les også: Beslagla lærernes pisker

2000 eksemplarer

Kalenderen er trykt i 2.000 eksemplarer, LC Ringsaker selger halvparten i områdene Moelv, Ring og Næroset.

– LC Ringsaker er en aktiv klubb med mange prosjekter som skaffer penger til hjelpeprosjekter både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Salg av kalender med historiske bilder er én av aktivitetene, sier Haugen.

Mest kjent blant aktivitetene er kanskje det årlige loppemarkedet i Lionshallen i Moelv.

Klubben har i dag 37 medlemmer, både kvinner og menn, og klubbens medlemmer sogner til områdene fra Rudshøgda og Gaupen i sør til Næroset og Ring i nord.

Artikkeltags