Torsdag er det duket for nytt mjøsderby når Lillehammer tar turen sørover for å møte Storhamar i CC Amfi. Nå gir klubben fra Hamar Lillehammer 1000 billetter å selge til sine fans. Overskuddet fra billettsalget går i sin helhet til Lillehammer Ishockeyklubb.

«Storhamar verdsetter godt naboskap og rivalisering. Til torsdagens kamp får Lillehammer 1000 billetter å selge til sine fans, skriver Hamar-klubben på sin hjemmeside.

L.I.K. har økonomiske utfordringer og har vært åpne om at de mangler én million kroner for å nå budsjettmålet for 2022. I tillegg har de beregnet et overskudd på Hockey Classic på én million. Det tilsvarer mellom 7.000-8.000 tilskuere på tribunen i Håkons Hall.

«Siden 1957 har Storhamar og Lillehammer vært gode rivaler. De siste 31 årene på øverste nivå i norsk hockey og oppgjørene hører med blant høydepunktene i sesongen, ikke bare lokalt, men nasjonalt. Lagene har møttes i to NM-finaler og flere andre sluttspillrunder. Det er folkefest og fulle haller når publikum værer spenningen om hvem som skal ha hegemoniet rundt Mjøsa», skriver Storhamar i pressemeldingen.

Billettene selges til 230 kroner stykket.

«Vi i Storhamar Hockey mener samarbeid med naboen er en viktig sak. Vi har allerede et godt samarbeid med HamKam og Storhamar Håndball, senest med en felles samling for våre partnere og feststemning med 7000 tilskuere i CC Amfi etterpå. Dermed er det også naturlig å strekke ut hånda til den nærmeste klubben i samme sport. Vi trenger et bra Lillehammer, Innlandet trenger flere lag i toppen og sammen kan vi være enda mer attraktive for sponsorer. Vi sender også en utfordring til Gjøvik Hockey om å bli med og støtte opp om hockeyfest langs Mjøsa!»